PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Retrets al Govern per incomplir les propostes del Consell

El PS denuncia que només s’han executat 13 de les 48 iniciatives

Per El Periòdic

El conseller Pere López en una sessió del Consell General.
El conseller Pere López en una sessió del Consell General. | Maricel Blanch

El PS va denunciar ahir a través d’un comunicat l’incompliment de la majoria de propostes de resolució per part del Govern. Segons van especificar els socialdemòcrates, a dia d’avui, el balanç és que l’Executiu només ha acomplert 13 de les 48  propostes de resolució que ha arribat a aprovar el Consell General al llarg de les dues darreres legislatures, el que representa únicament un 27% del total. Per això, el conseller Pere López va parlar de «balanç decebedor» i va lamentar «la manca de respecte» que des del Govern de DA es té cap a la feina de la cambra legislativa. 

Des del PS consideren que el Govern falta el respecte a la feina dels parlamentaris

Les 48 propostes de resolució han anat apareixent al llarg dels sis Debats d’Orientació duts a terme en el marc de les dues legislatures demòcrates, als quals cal sumar-hi dos monogràfics centrats en la sanitat i en les polítiques socials. Entre les propostes presentades, principalment sobre temes que afecten la qualitat de vida de la ciutadania i són bones per al país, ressalten les que encomanaven al Govern la implementació del règim del tercer pagador a la CASS, l’elaboració d’un estudi sobre el cost de la vida o la revisió de l’accessibilitat i la mobilitat als edificis públics. Tot i així, cal tenir en compte que només s’ha donat resposta a tretze d’aquestes demandes i que les altres 35 continuen pendents de resolució. 

El PS va aprofitar per posar sobre la taula aquest balanç i per denunciar l’alt grau d’incompliment del Govern a menys d’una setmana de la celebració d’un nou Debat d’Orientació, previst per als propers 17 i 18 de setembre. López no només va criticar la falta de consideració de l’Executiu cap als parlamentaris, sinó també el menyspreu cap a la ciutadania, ja que «si no es dona resposta a les demandes que voten per majoria s’està menystenint la gent que els ha escollit». En el seu entendre, «el Govern no prioritza resoldre allò que el Consell General, com a representant de la sobirania popular, vota, fins i tot amb el suport dels seus propis consellers».

PUBLICITAT
PUBLICITAT