PUBLICITAT

Encamp

Álvaro Rodríguez presentarà el primer curt andorrà al Festival de Sitges

‘Le Blizzard’ converteix diferents espais d’Encamp i Ordino en escenaris bèl·lics del 1944

Per Victoria Gómez Pérez

Álvaro Rodríguez, durant la roda de premsa.
Álvaro Rodríguez, durant la roda de premsa. | M.P.

La 51a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el més important del món en la matèria, comptarà, per primera vegada, amb una producció 100% andorrana. Serà del 4 al 14 d’octubre amb Le Blizzard, l’últim curtmetratge del director encampadà Álvaro Rodríguez. Es tracta d’un film de 12 minuts sobre les cadenes d’evasió i els passadors que van creuar el Pirineu durant la Segona Guerra Mundial i que s’ha gravat íntegrament entre Encamp i Ordino amb el també andorrà Isak Ferriz i la catalana Aida Folch com a protagonistes. En el cas que Le Blizzard guanyés a Sitges, entraria directament a la preselecció dels Oscar, un fet que no fa por a Rodríguez, qui considera que «ser aquí ja és tot un premi». I és que el curt ha estat seleccionat per la direcció del festival, malgrat que no és gènere fantàstic ni de terror: «Hi ha suspens i el guió frega la ciència-ficció» pel seu contingut bèl·lic, va reconèixer el director. 

 

Suport del comú

En la presentació davant els mitjans d'aquest matí, Rodríguez va estar acompanyat del cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, qui va assegurar que «el comú sempre donarà suport a iniciatives» com aquesta i va agrair la «publicitat indirecta» que es fa en el curt que mostra diferents «raconets» de la parròquia. Le Blizzard compta amb un pressupost de 30.000 euros, 2.000 dels quals els ha donat el comú: «Rodríguez és com un diamant en brut i és ara, al principi, quan s’ha d’apostar per ell [...] Potser amb el temps l’aportació haurà d’anar pujant», va dir Torres, tot recordant que no és la primera vegada que Rodríguez participa a Sitges. El 2016, el seu anterior curt, Wolves, ja va competir en la categoria Secció Oficial de gènere fantàstic del festival català i es va visualitzar en un centenar de països. A diferència d’ara, Rodríguez va optar aleshores als Premis Goya perquè la productora era espanyola.

Preguntat per quan dirigirà la seva primera pel·lícula, el director de 27 anys va dir que «encara queda molt, però em ve molt de gust posar-me a escriure». Abans que s’estreni a Sitges, Le Blizzard es podrà veure als Cinemes Illa Carlemany. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT