PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Per una acollida de major caliu

La remodelació del Servei d’Immigració permet guanyar en espai i comoditat per al públic

Per Lara Ribas

Les noves dependències del Servei d'Immigració.
Les noves dependències del Servei d'Immigració. | C.G.

La fredor que abans caracteritzava les dependències del Servi d’Immigració ja queda enrere. Amb la recent remodelació que ha durat un total de sis mesos, els colors freds s’han convertit en càlids i els espais que acullen una mitjana de 168 persones al dia –300 en l’època de més afluència a l’hivern– són més aptes per a aquesta finalitat. «Les dependències mereixien ser remodelades perquè la gent se sentís més còmode», va indicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. 

Tal com va detallar el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, s’ha rehabilitat la zona d’atenció al públic, que ha passat de sis a vuit taules, a més de sumar un punt d’informació, i ha incorporat cadires perquè la gent pugui esperar a l’interior i evitar fer cues d’espera que sobretot a l’hivern solen allargar-se fins al carrer. La inversió per al canvi de mobiliari i també la renovació de les instal·lacions d’aigua, aire condicionat i calefacció, ha representat fins a 186.000 euros. L’objectiu, va remarcar Torres, «és donar una bona imatge d’entrada», ja que es tracta d’un dels espais que trepitgen els immigrants només arribar al Principat. «Ser pròxims i amables per anar construint una administració encarada al ciutadà», va afegir Espot.

Més personalització

El personal d’atenció al públic sumarà tres noves incorporacions per donar millor resposta als usuaris

De fet, des de fa dos o tres anys, el nombre de persones que passen per aquestes dependències s’està recuperant. Des d’Afers Socials, Justícia i Interior tenen previst contractar tres persones més que se sumarien a les vuit que actualment ja treballen de cara al públic per tal d’oferir un millor servei. De tota manera, descarten una ampliació dels horaris d’obertura. «Ja s’amplien a l’hivern i són suficients per atendre degudament la demanda», va apuntar Espot tot recordant que en els últims anys s’ha aconseguit reduir el temps mitjà de resolució dels expedients, també durant la temporada d’esquí, quan es compta amb personal eventual com a reforç. 

Espais segregats

Més enllà de la sala general, el Servei d’Immigració disposa de dues altres habitacions per tractar casos especials. «Hi ha punts d’atenció una mica segmentats per tal de poder mantenir-hi certa intimitat», va revelar el ministre després de mostrar als mitjans de comunicació una sala apartada similar a la consulta d’un metge; es tracta d’un espai pensat per a les residències passives, per les quals ha apostat molt l’actual Govern. «Aquesta modalitat ha crescut de forma exponencial en els últims anys; estem parlant de persones amb un alt poder adquisitiu o amb una projecció en l’àmbit esportiu, cultural o científic, per tant, ens interessa particularment atreure-les al nostre país», va manifestar Espot.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT