PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salvem Salau es vol mobilitzar contra l'extracció minera a Bonabé

El projecte es troba en fase d'avaluació ambiental i l'entitat preveu presentar-hi al·legacions

Per El Periòdic

Reunió informativa a Isil sobre el projecte d'extracció minera
Reunió informativa a Isil sobre el projecte d'extracció minera | Arxiu ACN

Salvem Salau, la Plataforma creada per oposar-se a les mines que es volen construir a la zona de Bonabé, al Pallars Sobirà, ha anunciat que inicia una "mobilització social'' per lluitar contra l'explotació dels recursos del territori.

El projecte d'investigació minera per a cercar or i wolframi a la Vall de Bonabé ja es troba en fase d'avaluació ambiental. L'empresa Neometal Spania SL, una filial de la multinacional australiana Apollo Minerals Limited, ja ha presentat el document ambiental per la sol·licitud d'inici d'avaluació d'impacte ambiental simplificada al Departament de Territori i Sostenibilitat. La Plataforma lamenta que "d'aquesta manera només podran presentar al·legacions els organismes i entitats que hagin rebut el document", malgrat que ells sí que són en aquest grup i per tant hi podran al·legar.

El Parlament desestima una moció de rebuig

D'altra banda, el 20 de juliol passat el Ple del Consell Comarcal del Pallars Sobirà va aprovar, per unanimitat de tots els grups, una moció de rebuig als projectes miners sorgits a la comarca del Pallars Sobirà, presentada per la CUP. En canvi, dijous passat, a la Comissió d'Empresa, el Parlament va rebutjar una proposta de resolució en la mateixa línia, presentada en aquest cas per En Comú Podem. La mesura va rebre els vots en contra de JxCat i ERC, mentre que C's es va abstenir.

La plataforma Salvem Salau justifica el rebuig perquè creu que hi hauria "elevats impactes pel medi natural en l'execució de la fase de sondeig, amb 6 perforacions d'uns 150 metres de profunditat, aproximadament, en unes roques calcàries totalment fracturades". L'entitat també creu que l'activitat podria perjudicar l'hàbitat de l'ós bru, entre d'altres animals salvatges alliberats els darrers anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT