PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Una Temporada de teatre variada i amb accent andorrà

El cicle acull set obres i manté la política de preus populars

Per El Periòdic

Presentació de la 53a Temporada de teatre.
Presentació de la 53a Temporada de teatre. | C.G.

Heterogènia i variada. Per a tots els gustos i edats. Per a un públic amant del gènere i per a un més aficionat. Així és la 53a edició de la Temporada de teatre conjunta d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, que comença el proper 27 de setembre i que acabarà amb la representació d’Els Pastorets el 6 de gener del 2019. La nova edició, que es va presentar ahir a Sant Julià, compta amb set obres de teatre i dansa, i manté la política de preus populars.

Entre els espectacles anunciats destaquen Edmond, Rhümia i Immortal. El primer, guardonat amb 5 Molières, el premi nacional de teatre de França, narra la triomfal i mítica primera representació de l’obra francesa Cyrano de Bergerac, que tant agrada al públic del Principat. La segona representació mostra l’univers màgic d’una família de pallassos i clowns, ple d’emocions absurdes i concretes. De la companyia Rhum&Cia, és la segona i última part de Rhum, que es va representar a Andorra al 2015. Per últim, destaca el primer solo teatral de l’actor català Bruno Oro, que presenta una comèdia dramàtica futurista en la que el protagonista es desdobla en multitud de personatges que gaudeixen, pateixen i s’enfronten a la immortalitat. 

Producció nacional en escena

«Apostem per la producció nacional. Volem donar-la a conèixer», va afirmar ahir el consol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, a l’anunciar la nova representació de la companyia andorrana Liquid Dansa. Estrena l’espectacle de dansa i teatre Qui a tué lady Macbeth?, que tracta sobre l’obra i època de Shakespeare. La intriga, l’odi, l’amor i la bogeria d’una època en decadència es convertirà en ambigu per generar humor, terror i passió. 

Però és l’auditori Claror de Sant Julià el que albergarà la majoria d’obres nacionals. La comèdia thriller Les cigonyes venen de Tailàndia, produïda per l’Escena Nacional d’Andorra i la companyia hispanoandorrana Els McGregor Teatre, tracta sobre la família i de com l’amor és l’únic que la pot salvar. La companyia laurediana És Grata compleix 20 anys i per celebrar-lo presenta Salsa Mornay, un vodevil que mescla la paròdia del cinema negre, de les pel·lícules d’espies i de les comèdies policíaques nord-americanes. 

Sant Julià viurà la 25a edició consecutiva de Els Pastorets, el clàssic nadalenc per excel·lència que, basat en l’obra de Josep Maria Folch i Torres, aposta per un estil clàssic, familiar i emotiu. El comú lauredià ha destinat 25.200 euros per la producció de l’obra. «Volem sorprendre i rendir un homenatge a totes les persones, aficionades i professionals, que han format part d’aquest quart de segle», va dir la cap de Cultura de la parròquia, Elisenda Palomares. El pressupost total de Sant Julià ascendeix a 44.500 euros, mentre que el d’Andorra la Vella és de 14.000 euros. 

Es mantenen els preus

Els preus de la 53a Temporada de teatre segueixen amb la tònica de les edicions anteriors. Les entrades, que es posen a la venda el 18 de setembre, costen entre 12 i 20 euros. A més, Sant Julià ofereix un abonament per a les quatre representacions que acull. 
Una de les novetats és el canvi d’escenari a Andorra la Vella. Arran de les obres al Teatre Comunal, les tres representacions que es representen a la parròquia se celebraran al Centre de Congressos, passant d’una capacitat de 257 a espectadors a més de 900. «És un repte omplir el recinte, però ho aconseguirem», va predir el cap de l’Àrea de Cultura d’Andorra la Vella, Jan Cartes.

Mos i teatre, un èxit

Per sisena edició consecutiva, els assistents a les  obres de Sant Julià podran comprar l’entrada al teatre i gaudir d’un sopar als restaurants de la parròquia amb la iniciativa Mos i Teatre. Des de que es va posar en marxa, al març del 2016, s’han venut 670 tiquets, que representen el 20% del total, va anunciar ahir el conseller de Cultura de Sant Julià, Josep Roig. «Seguirem donant força i vida als establiments de la parròquia», va afegir. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT