PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rescatats més de 1.200 peixos a la central hidràulica de Bossòst

A la Vall Fosca, els Agents Rurals recuperen una àliga electrocutada i insten Endesa a fer millores

Per El Periòdic

Truites rescatades a la central de Bossòst
Truites rescatades a la central de Bossòst | Endesa

Les tasques de manteniment i millora a les comportes de la central hidràulica de Bossòst, a càrrec d'Endesa, han obligat a rescatar els peixos que habiten en aquest ecosistema. Amb la col·laboració dels Agents Rurals del Conselh Generau d'Aran s'han rescatat més de 1.200 peixos amb la tècnica de pesca elèctrica.

La sorpresa ha estat descobrir una de les majors colònies de cavilats (Cottus hispaniolensis) que s'han trobat a la zona: 700 exemplars. Es tracta d'una espècie protegida i endèmica. També es van rescatar unes 500 truites (Salmo trutta) i altres espècies de menor interès. Tots els animals autòctons van ser retornats vius al medi.

El cavilat és un peix d'aigua dolça que pertany a la família dels còtids i que només es pot trobar a la conca meridional del riu Garona. És un peix que no arriba als 18 centímetres, amb el cap gros i aplanat i coloració variable amb taques fosques irregulars repartides per tot el cos. Viu a les capçaleres dels rierols amb substrat pedregós i en aigües especialment netes.

D'altra banda, els Agents Rurals han informat del rescat, a la Vall Fosca, d'una àliga daurada que havia patit presumiblement una electrocució en una torre elèctrica. Davant d'aquest fet, el cos de vigilància ha instat la companyia responsable, Endesa, a fer canvis en els suports que no s'havien modificat, tot i matisar que l'empresa ja ha fet modificacions en d'altres torres de la zona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT