PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La recerca del boletaire perdut a Alinyà s'estén a Odèn

Els Bombers continuen buscant l'home a prop de l'últim lloc on se'l va veure dimarts

Per El Periòdic

Recerca d'un boletaire perdut a Fígols i Alinyà
Recerca d'un boletaire perdut a Fígols i Alinyà | Bombers

Els cossos d'emergències segueixen buscant aquest divendres el boletaire desaparegut des de dimarts a la tarda a la muntanya d'Alinyà. Les darreres hores la recerca de l'home, de 70 anys i veí de Guissona, s'ha estès al municipi d'Odèn, al Solsonès.

Després d'una pausa durant la matinada, a primera hora del matí s'han reprès les tasques amb la participació de 12 vehicles dels Bombers de la Generalitat, que inclouen agents del Grup d'Activitats Especials (GRAE) i el Grup Caní (GCR). També hi prenen part cinc vehicles dels Mossos -amb les unitats canina i de muntanya-, membres dels Agents Rurals i alguns voluntaris.

Les darreres hores s'ha fet una recerca intensiva a la Collada de l'Estany i al vessant sud, ja a tocar d'Odèn. A la muntanya d'Alinyà, el rastreig s'ha centrat en un radi de 500 metres des de l'últim punt on el boletaire va ser vist.

L'avís de la desaparició es va rebre aquest dimarts dia 18 a la tarda. L'home estava buscant bolets amb un amic, que en va perdre el rastre i va alertar als cossos d'emergències.

Precaució al bosc

Des dels Bombers han aprofitat aquest cas per advertir novament a tota la població de les precaucions elementals que cal prendre quan es va a buscar bolets o a caminar pel bosc. Entre aquests consells, en destaquen: consultar abans la previsió meteorològica, anar vestit adequadament, portar aigua i alguna peça d'abric, disposar de telèfon mòbil o aparells de geolocalització, mantenir en tot moment el contacte verbal amb els acompanyants, fer servir punts d'orientació com ara barrancs i camins, i planificar l'hora de tornada tenint en compte que en aquesta època el dia s'escurça.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT