PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Atorgades les beques Pere Canturri i Manuel Mas

Els premiats són Núria Preixens en l’àmbit d’història i Roger Padreny en el de ciència política

Moment de l'entrega de les beques.
Moment de l'entrega de les beques. | ANA / M. P.

Les primeres beques Pere Canturri i Manuel Mas, atorgades pel Centre de Recerca Històrica i Política de l’Institut d’Estudis Andorrans, ja tenen guanyadors: són Núria Preixens en l’àmbit d’història i Roger Padreny en el de ciència política. 

Per una banda, Repertori cronològic dels càrrecs institucionals medievals d’Andorra és la recerca de Preixens, que va elaborar un llistat de 600 càrrecs de consols, batlles, notaris i consellers, entre d’altres, des del segle IX fins el XV. Amb aquest repertori es podrà saber l’origen del poder i de la influència política de les famílies del Principat. D’altra, l’estudi de Parteny, Descobrint qui transforma Andorra. Redefinint els rols públics i privats en la transformació urbana i socioeconòmica, avalua com van convergir la gestió pública i privada en el Pla estratègic del turisme de compres d’Andorra.

El resultats de les beques es van presentar ahir a Sant Julià de Lòria de la mà de l’escriptor Albert Villaró, que va anunciar una segona edició arran de la «bona participació» obtinguda en la primera.  Cada premi està dotat amb 4.000 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT