PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Balmaseda i Morrison acompanyen el detectiu Carvalho a Sitges

La mostra homenatge a Montalbán s’inclou entre les activitats del festival de cine

Per El Periòdic

La mostra homenatge a Montalbán s’inclou entre les activitats del festival de cine
La mostra homenatge a Montalbán s’inclou entre les activitats del festival de cine | Tony Lara

Els artistes andorrans Javier Balmaseda i Fiona Morrison estaran presents al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges a través de la mostra col·lectiva Pepe Carvalho, homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, programada en el catàleg d’activitats paral·leles de la trobada cinematogràfica. La mostra homenatge l’escriptor i 15 anys després de la seva mort, Sitges l’acull per recordar la participació i assistència de Montalbán en diferents edicions. El director del festival, Àngel Sala, inaugurarà la mostra demà al matí i l’acte comptarà amb la presència de l’actor Juanjo Puigcorbé, qui ha encarnat el personatge de Carvalho en diverses ocasions. Aquesta exposició ha estat extraordinàriament longeva, ja que es va inaugurar el 2014 a Frankfurt i des d’aleshores ha passat per 25 seus de diferents països.


L’exposició recorre les 25 obres de l’escriptor dedicades al detectiu Pepe Carvalho i els 43 artistes que van participar en l’elaboració de les obres. Javier Balmaseda va plasmar La rosa de Alejandría i Fiona Morrison, Las recetas de Carvalho. 

Minoria absoluta

Els 43 artistes de la mostra són tots espanyols tret de Balmaseda i Morrison qui es van mostrar ahir molt satisfets perquè s’hagi reprogramat l’exposició en el marc del Festival de Sitges. A través d’un comunicat, el comissari de l’exposició, Gabriel Serrano, va assegurar que Balmaseda estava molt satisfet de l’emplaçament «per la possibilitat que un públic amb interessos diferents puguin veure la meva obra». 


D’altra banda, Fiona Morrison va destacar la longevitat i itinerància de l’exposició alhora que es va mostrar «contenta de ser en un museu que està al costat del Cau Ferrat de Rusiñol».Entre els artistes que també són presents a l’homenatge trobem Plensa, Arranz Bravo, Santi Moix, Riera i Aragó, Leiro, Genovés, Feito, Ciria, Anna Monzó o Maïs, entre d’altres.  Pepe Carvalho, homenatge a Manuel Vázquez Montalbán va passar per Andorra la tardor de 2015. 


A més de l’exposició està previst projectar la pel·lícula del Pianista, de Mario Gas, el proper 12 d’octubre i 20 anys després de la primera projecció al festival. També hi haurà una  jornada de portes obertes de l’exposició el diumenge 14 d’octubre, i una altra visita guiada el 18 d’octubre, data de la mort de Montalbán. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT