PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un cordó per una vida

Per quarta vegada una unitat de sang de cordó umbilical procedent del país ha donat l’oportunitat de mantenir viu un infant

Per El Periòdic

Reunió d'avui de la Comissió de seguiment del programa de donació de sang de cordó umbilical.
Reunió d'avui de la Comissió de seguiment del programa de donació de sang de cordó umbilical. | M.F.

Donar vida dues vegades. Això és el que s’aconsegueix, per dir-ho d’alguna manera, amb la donació de cordó umbilical. L’exemple més clar són les dades de balanç que s'han facilitat de la Comissió de seguiment del programa de donació d’unitats de sang de cordó umbilical: per quarta vegada una unitat de sang de cordó obtinguda a Andorra ha ofert l’oportunitat de salvar la vida d’un infant. Segons s'ha remarcat en un comunicat del Govern aquest fet posa de manifest la qualitat de la feia duta a terme així com la contribució a millorar la vida de les persones a través d’un acte altruista com la donació de cordó umbilical.


Alhora s'ha posat de manifest el bon funcionament del programa. L’any 2017 en el 56% dels parts efectuats les dones estaven inscrites com a donants. Les dades més recents són molt més positives: fins al 31 d’agost d’aquest any, el percentatge s’ha elevat fins al 73,7%. A més, les xifres de donacions efectives també són bones, ja que la donació del cordó en parts ha passat del 32% al 37% en un any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT