PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Troben mort un home no resident de 72 anys en el camí al pic de Tristaina

La Policia apunta a una caiguda com a causa de la defunció i descarta cap indici de criminalitat

Per Lara Ribas

Dos excursionistes avancen pel camí que condueix cap al pic de Tristaina.
Dos excursionistes avancen pel camí que condueix cap al pic de Tristaina. | Àlex Lara

Els Bombers han localitzat avui a primera hora de la tarda el cos sense vida d’un home no resident de 72 anys en el camí d’accés per la cara andorrana al pic de Tristaina quan efectuaven un rescat de muntanya a la mateixa zona. A l’espera que l’autòpsia determini les causes exactes de la mort, la Policia ha apuntat que l’home molt probablement hauria patit una caiguda  important, tot descartant cap indici de criminalitat. 

Els Bombers han detectat el cos mentre duien a terme un rescat de muntanya a la mateixa zona

Segons ha explicat el director adjunt dels Bombers, Jordi Farré, la troballa de l’home mort ha estat del tot fortuïta. El cos especial ha rebut una alerta a les 14.20 hores per anar a evacuar dues turistes que havien quedat bloquejades, sense poder avançar ni retrocedir, en una zona vertical del camí que condueix cap al pic de Tristaina. Quan el grup de rescat es dirigia en helicòpter cap al punt indicat, els efectius han identificat un cos al peu de la roca i, en aproximar-s’hi, han descobert que es tractava d’un home ja sense vida, motiu pel qual han avisat la Policia i les autoritats judicials, quan eren al voltant de les 15.20 hores. 

Un cop al lloc dels fets, a les 18.00 hores, el forense ha aixecat el cadàver, que ha sigut traslladat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per practicar-li l’autòpsia. Segons ha recollit l’ANA, l’home era del nord d’Europa i malgrat que ningú n’havia denunciat la desaparició l’accident s’hauria produït avui mateix. Pel que fa a les dues dones rescatades, han sortit del tot il·leses, ja que no havien patit cap incident, només havien quedat bloquejades en l’ascens al pic. 

Segon accident en poc temps

Aquesta és la segona persona que mor en poc temps intentant culminar el pic de Tristaina, un cim fronterer amb França i dels més alts d’Andorra amb 2.879 metres d’altitud. La seva ascensió no és massa tècnica, però a la part final presenta algun tram vertical i exposat que obliga a fer alguna grimpada i a avançar amb precaució. La darrera víctima va perdre la vida a la mateixa zona el passat 18 d’agost; es tractava d’una jove catalana de 25 anys que va caure al buit des d’una alçada de 80 metres a la cara francesa del pic de Tristaina. 

La jove s’havia desplaçat amb un grup d’amics de Barcelona al Principat amb l’objectiu de fer aquesta excursió. En un moment donat, però, va decidir no prosseguir amb l’ascensió i va indicar als seus companys que els esperaria als estanys de Tristaina. Tot i així, quan els amics van baixar del cim no van trobar-la ni als llacs ni al cotxe i van donar l’avís de la seva desaparició. 

La mort s’hauria produït avui mateix però les causes exactes de l’accident haurà de determinar-les l’autòpsia

El rescat es va muntar a última hora de la tarda d’aquell mateix dia i es va allargar fins ben entrada la nit, però no va ser fins l’endemà al matí que la gendarmeria francesa va trucar a la Policia andorrana per avisar que un grup de turistes francesos havia trobat el cos d’una dona sense vida entre el cim i l’estany Fourcat, ja en territori gal. En aquella ocasió, els cossos especials van apuntar al pendent i a les condicions climatològiques adverses, una boira força densa, com a elements que haurien propiciat la caiguda. De tota manera, la hipòtesi que va agafar més pes és que la noia, contràriament al que havia dit als seus companys, hauria decidit emprendre el camí cap al pic tota sola i, a causa de la boira, s’hauria acabat desorientant i precipitant al buit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT