PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot considera que hi ha prou efectius per fer front al ‘cas BPA’

El ministre recorda que en els últims anys s’ha anat reforçant el Tribunal de Corts

Per Lara Ribas

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. | Maricel Blanch

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha apuntat que els efectius de què disposa el Tribunal de Corts en l’actualitat són suficients per fer front al judici del cas BPA. Les seves declaracions donen resposta a la possibilitat que els tres magistrats del tribunal, Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón, quedin apartats de la causa si prosperen les recusacions interposades contra ells per part de Josep Anton Silvestre, representació legal de quatre dels processats del cas.

Si fos així, no hi hauria personal suficient per substituir-los, ja que Corts disposa d’un total de sis magistrats. A part dels tres que porten el judici de BPA, hi ha Anna Estragués, Canòlich Mingorance i Jacques Richiardi. Les dues primeres no podrien substituir el jurat actual perquè totes dues han estat involucrades d’una manera o altra amb el cas. Per tant, l’únic que podria ocupar un lloc en la vista oral és Richiardi. 

Malgrat que existeix l’opció d’arribar a aquest punt, Espot insisteix que «en els últims anys s’ha anat ampliant la plantilla de Corts i que aquests reforços estan pensats per ser suficients a l’hora d’atendre les demandes ordinàries dels processos que hi ha pendents o que puguin sorgir en el futur». «Evidentment, el que no podem fer és pensar la plantilla d’un tribunal en base a unes eventuals maniobres dilatòries o a circumstàncies excepcionals», ha conclòs el titular de Justícia en relació amb el panorama que es dibuixa a partir d’ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT