PUBLICITAT

La Massana

Recta final dels treballs de la planta solar més gran d'Andorra

S’estan instal·lant 1.320 panells per ocupar 2.524 metres quadrats de superfície

Per El Periòdic

Planta solar de l'Aldosa.
Planta solar de l'Aldosa. | Nord Andorrà.

Els treballs per a la posada en funcionament de la planta solar més gran del país han entrat a la seva recta final. La companyia elèctrica Nord Andorrà va signar un acord amb Agora International School Andorra (societat Col·legi dels Pirineus, SA) per a la construcció i explotació de la planta de producció solar fotovoltaica al llosat de l'edifici de l’escola, propietat del comú de la Massana i situat a l’Aldosa.

Aquest acord se suma a les millores que Agora Internacional està realitzant actualment a l’escola i gaudeix també del vistiplau del comú de la Massana, remarcant així el seu compromís amb el medi ambient. La instal·lació tindrà una potència de 420kW i es convertirà en la planta solar més gran d’Andorra per davant dels 175kW de l'Estació Nacional d’Autobusos.

L’empresa contractada per realitzar aquestes feines és EnErGi, especialitzada en productes i serveis d'enginyeria. S’estan instal·lant 1.320 panells solars per ocupar 2.524 metres quadrats de superfície que són els que té la coberta. Aquests dies s'estan fent els últims retocs perquè a finals de mes estigui plenament operativa. La producció anual serà de 480.00kWh, l'equivalent, aproximadament, al consum de 150 llars.

Nord Andorrà és explotadora i gestora d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques de 80 kW a la Caubella (a l’estació d’esquí de Pal) i d’una de 20 kW al seu magatzem situat a la Massana. La societat també posa en relleu que, conjuntament amb la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, també és membre de PERSA, empresa explotadora de la minicentral hidràulica d’Arcalís.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT