PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia realitza el comís més important de tabac de pipa

La mercaderia confiscada suma 4.725 quilos i està valorada en 216.699 euros

Per El Periòdic

Els vehicles intervinguts per la policia.
Els vehicles intervinguts per la policia. | Policia d\'Andorra.
Un dels detinguts és el propietari d’un comerç d’Andorra la Vella que venia a contrabandistes

El Cos de Policia va informar ahir de la culminació de l’Operació Olimpíades, relacionada amb el contraban de tabac de pipa, la més important realitzada fins ara, i que ha comportat la detenció de quatre persones. La investigació, que es va dur a terme amb la col·laboració del Grup d’Antifrau de la Duana Andorrana i amb els Serveis de la Duana Francesa, es va centrar en un comerç d’Andorra la Vella, on es venien quantitats molt importants de tabac de pipa d’aigua a contrabandistes francesos. Segons les informacions policials, el tràfic ha estat de com a mínim de set tones de tabac, per un valor aproximat de 315.000 euros. El principal detingut és l’empresari d’aquest comerç de la capital, un home resident de nacionalitat francesa de 27 anys. Aquesta operació es va iniciar el 3 d’octubre, amb la detenció a França, a la duana del DCNJ de Porta, d’un home no resident, també francès, que conduïa una furgoneta amb una tona de tabac de pipa que provenia del Principat. A partir d’aquí, la Policia va identificar com a subministrador el comerç radicat a Andorra la Vella. Vistos els elements incriminatoris, es va decidir judicialitzar la investigació, que va determinar que l’empresari venia grans quantitats de tabac de pipa d’aigua.



La detenció

Seguint amb la investigació, el dissabte passat la Policia va detectar la presència al país d’una furgoneta Renault Master de matrícula francesa, que hauria carregat durant el matí més de dues tones de tabac de pipa provinent del comerç investigat. L’endemà de matinada, el propietari del comerç va ser vist conduint un turisme Audi A1, amb matrícula del Principat, que acompanyava a la furgoneta carregada, en direcció a la frontera francoandorrana. A les 01.15 hores, es va detenir a l’empresari així com a tres altres persones, tots homes no residents de nacionalitat francesa de 18, 19 i 31 anys. A l’interior de la furgoneta es van confiscar 208 caixes de tabac de pila d’aigua, valorats en 114.466 euros.

Els agents es van desplaçar fins a l’establiment comercial i el domicili de l’empresari, on hi van trobar 186 caixes de tabac de pipa d’aigua (2.229 quilos valorats en 102.233 euros), així com diversa documentació. També es van confiscar els vehicles implicats, un rellotge d’alta gamma valorat en 17.000 euros i uns 18.000 euros en efectiu. En total, es van comissar 4.725 quilograms de tabac de pipa, valorats en 216.699 euros. Els quatre detinguts van passar a disposició judicial aquest dimarts.

El contraban de tabac de pipa d’aigua tradicional va a l’alça

El contraban de tabac narguile, especial per fumar en pipa d’aigua tradicional, també coneguda com a shisha, va a l’alça. Això és el que es desprèn dels últims comisos, ja que precisament aquest dimarts els duaners francesos van comunicar que havien confiscat 119 quilos de tabac narguile a un conductor que procedia d’Andorra i es dirigia a París, on resideix. Segons aquesta informació, l’home, de qui no va transcendir ni l’edat ni la nacionalitat, hauria adquirit la mercaderia al Principat, ja que duia diversos rebuts de botigues andorranes. El control es va fer en un peatge de l’autopista A-62 al nord de Tolosa de Llanguedoc i la gendarmeria va trobar a l’interior del vehicle 44 cartons de cigarretes i 222 cartons de tabac de pipa d’aigua, a més de 322 litres d’alcohol, distribuïts en diferents ampolles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT