PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'IPC de setembre se situa en el 1,5% i baixa quatre dècimes

Els grups que contribueixen al descens són els aliments, begudes no alcohòliques, ensenyament i transport

Per El Periòdic

Els aliments han contribuït al descens de l'IPC.
Els aliments han contribuït al descens de l'IPC. | Arxiu ANA

La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2017, corresponent al mes de setembre del 2018 és de l'1,5% (setembre 2017: 2,4%), de manera que la inflació anual acumulada en els nou primers mesos de l'any se situa en el 0,7%. L'IPC ha baixat quatre dècimes respecte al mes d'agost (1,9%).

Els grups que han contribuït a aquest descens són aliment i begudes no alcohòliques, ensenyament i transport. A l'altre costat, hi ha el grup d'esbarjo, cultura i espectacles. Pel que fa a la inflació subjacent, que és l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, el mes de setembre la variació anual se situa al 0,4%, un punt i una dècima inferior a l'IPC observat en el mes de setembre de 2018. Respecte a la resta dels grups especials, cal destacar el creixement dels preus dels productes petroliers, després de dos mesos de descens.

La variació anual de l'IPC d'Espanya del mes de setembre del 2018 se situa al 2,3% (agost 2018 2,2%). A França, la variació anual de l'IPC de setembre del 2018 se situa al 2,2% (agost 2018 2,3%). En l'àmbit de la Unió Europea, l'evolució dels preus de l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat avançat (Ipchav) se situa al 2,1% el setembre del 2018 (agost 2018: 2,0%). Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT