PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nomen s’allunya d’UL-ILM per la «poca claredat en temes cabdals»

Candidatura Sobiranista vol crear llistes territorials amb gent diversa i sense cicles de partits

Per Lídia Raventós

Eusebi Nomen.
Eusebi Nomen. | MARICEL BLANCH

La cara visible del nou partit que porta per nom Candidatura Sobiranista, Eusebi Nomen, desmenteix que estiguin negociant amb UL-ILM anar junts a les properes eleccions generals, tal com publicava aquest mateix rotatiu en l’edició d’ahir. Segons Nomen, malgrat haver-se reunit amb «molta gent», la voluntat de Candidatura Sobiranista és presentar-se als comicis generals en solitari a menys que totes les forces de l’oposició proposessin formar una «plataforma transversal per salvar l’Estat de Dret que DA ha destrossat». En aquest cas, afirmava, «nosaltres hi serem».

L’exconseller general va argumentar que el que els separa de la formació liderada per Josep Pintat és «la manca de pronunciament clar amb temes fonamentals com la Unió Europea i l’estructura d’Estat del Coprincipat». Al seu entendre, «és covardia política» dir que «tot es decidirà amb un referèndum». Evidentment, afegia, «hi haurà un referèndum però les forces polítiques han de defensar un programa clar amb una ideologia clara». «Primer cal argumentar i pronunciar-se», sentenciava tot agregant que «la relació d’UL-ILM amb molts punts cabdals és ambigua». Per tot plegat, Nomen deixava clar que «Candidatura Sobiranista, per tant, no té cap intenció, ni voluntat, ni vocació d’entrar a formar part de cap projecte polític de tall clàssic, atès que ja s’ha demostrat i se segueix demostrant que aquesta política a l’antiga, respon sempre a interessos que no són els del poble andorrà». 

 

La importància de les parròquies

El projecte liderat per Nomen vol centrar-se, especialment, en la «recuperació de lideratge de les parròquies». Segons ell, actualment «sembla que els candidats parroquials juguin a la lliga juvenil». Per això, vol lluitar perquè les circumscripcions territorials «recuperin pes, tal com marca la Constitució» i puguin «defensar el que necessita el territori». De moment, Candidatura Sobiranista «està treballant en vàries parròquies» amb la intenció de formar llistes territorials «amb diferents colors polítics, sense cicles de partits». És a dir, la voluntat és agrupar persones «amb interessos per la parròquia» sense necessitat d’aixoplugar-se sota un mateix partit polític. Així, va fer una crida a tota la «gent que, de forma individual, està convençuda que una Andorra orgullosa, sobirana, justa i pròspera encara és possible». «Els electors d’Andorra poden tenir la certesa que Candidatura Sobiranista no es dissoldrà dins dels clàssics projectes de la indecisió que han acompanyat el fracàs de la política andorrana», va apuntar. 

Amb tot, l’exparlamentari no va voler desvetllar cap dels noms que el podrien acompanyar al partit perquè afirma que es tracta de potenciar el projecte i no de personalismes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT