PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Consell modifica les transferències segons el dictamen del Constitucional

Martí lamenta el canvi d’orientació en el vot d’alguns consellers i es remet «a les actes»

Toni Martí conversa amb el conseller Ladislau Baró, ahir, al Consell.
Toni Martí conversa amb el conseller Ladislau Baró, ahir, al Consell. | Maricel Blanch

 

El Consell General va aprovar ahir la modificació de la Llei de transferències aprovada l’octubre passat per incorporar-hi el directament del Tribunal Constitucional que va assenyalar que alguns conceptes referents al cadastre i a les separatives d’aigües eren inconstitucionals. El cap de Govern, Toni Martí, va recriminar al PS i a liberals que canviessin el seu sentit de vot en referència a l’expressat en les taules de negociació tripartida entre comuns, Govern i Consell General i va referir a tothom que ho volgués «a les actes d’aquelles reunions». Totes dues formacions van denegar aquestes afirmacions i els Liberals van recordar el canvi de situació del seu grup durant aquest procés i van assenyalar «el sentit de responsabilitat i la lleialtat» per abstenir-se en la votació, en lloc de votar en contra. 


El conseller del PS Pere López i Toni Martí van protagonitzar una discussió sobre l’origen dels paràmetres i els criteris per determinar el repartiment del finançament durant la qual el Cap de Govern va dir que «ja s’ha explicat moltes vegades». 


Bona part de l’oposició va lamentar que la reforma de les transferències no hagi comptat amb un ampli consens com va recomanar el Tribunal Constitucional. «El que importa és fixar en 55 milions l’aportació anual del Govern, sense dependre de situacions particulars», va concloure Martí. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT