PUBLICITAT

Andorra la Vella

DA no vol consellers en una comissió per al comerç

El PS volia impulsar una moció per fer seguiment de l’estat del sector

El conseller del PS, Pere López, ahir durant el debat al Consell.
El conseller del PS, Pere López, ahir durant el debat al Consell. | Maricel Blanch

DA va expressar ahir la seva negativa a crear una comissió de seguiment del comerç al país tal com va proposar el PS a través d’una moció i amb l’objectiu de fer front amb mesures concretes i dialogades a la crisi del sector. La consellera de DA Patrícia Riberaygua va justificar el posicionament amb l’argument que «aquesta no ha de ser la funció dels consellers generals» i a més va fer un repàs exhaustiu de totes les altres maneres d’incidir en les polítiques de comerç que els consellers tenen, com «a través de les comissions legislatives d’Economia o de Turisme». Només el conseller per SDP Víctor Naudi es va sumar als de DA però amb una motivació diferent, ja que va assegurar que «pretendre dinamitzar el comerç a quatre mesos d’acabar la legislatura és electoralista» i a més va considerar que aquesta ha de ser una «atribució de l’Executiu». 

Suport de l’oposició

Tret de Naudi, la resta de l’oposició va donar suport a la proposta del PS i van coincidir a assenyalar com a «evident» el declivi del comerç al país. També van dir a l’uníson que l’argument de la competència del comerç electrònic està esgotat. «A tot arreu hi ha la competència de l’e-commerce i les xifres de venda del retail a Europa estan creixent», va incidir el conseller 
d’UL-ILM Carles Naudi. L’oposició també va assenyalar que els resultats del pla estratègic impulsat pel Ministre Camp no es veuen i que moltes de les accions clau d’aquell projecte s’han abandonat, com el ràfting, la font de colors, el recinte multifuncional o el The Cloud. 


No obstant això, la consellera Riberaygua va explicar els avenços d’acord amb el que marca el pla i va desmentir que no s’estigui en contacte amb les associacions de comerciants del país. Una versió que el ministre de Turisme va validar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT