PUBLICITAT

Andorra la Vella

Obert el pàrquing de la Dama de Gel amb 184 places

Publicats els detalls del pas que unirà la plaça del Poble amb el nucli antic

Per El Periòdic

Render de la pasarel·la que unirà la plaça del Poble amb el nucli antic.
Render de la pasarel·la que unirà la plaça del Poble amb el nucli antic. | Suport Enginyers Consultors.S.A

El nou aparcament Valira, situat en un terreny de 6.000 metres quadrats adjacent a la Dama de Gel, es va obrir ahir als usuaris. L’equipament disposa de 184 places, de les quals 176 són de rotació, sis estan reservades a persones amb mobilitat reduïda i dos són per a vehicles elèctrics. El pàrquing Valira es posa en marxa per donar resposta a la necessitat de zones d’aparcament al centre de la parròquia, sobretot durant els mesos en què el pàrquing del Parc Central acull esdeveniments com la Fira d’Andorra la Vella i el Cirque du Soleil. La corporació pagarà un lloguer mensual als propietaris d’uns 12.000 euros per gestionar el terreny.

Precisament, el pàrquing entra en funcionament una setmana abans de l’inici de la Fira i, juntament amb el de l’Estació Central –annex l’estació nacional d’autobusos (105 places)– i el Parc Central 2 (111 places), donarà servei al centre de la parròquia d’Andorra la Vella. La infraestructura estarà oberta les 24 hores del dia, i com la resta de pàrquings públics de la parròquia d’Andorra la Vella, ofereix mitja hora gratuïta d’estacionament i 1 hora amb la targeta PK.

Render de la pasarel·la

D’altra banda, l’empresa Suport Enginyers i Consultors va publicar a les seves xarxes socials un vídeo en el qual es pot veure la futura pasarel·la que ha d’unir la plaça del Poble i amb el carrer de la Vall d’Andorra la Vella. La pasarel·la crearà una nova via de comunicació per a vianants amb el barri antic de la capital. El Govern va licitar els treballs el passat mes d’agost i l’obra va ser projectada pel despatx d’enginyeria, Carlos Fernández Casado, SA, de reconegut prestigi internacional en projectes de ponts i viaductes.

 

PUBLICITAT