PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els millors formatges, a la Fira de Sant Ermengol

Es podran degustar fins a 48 varietats diferents, totes elles del Pirineu

Per El Periòdic

Premi Amic del Formatge de la Fira de Sant Ermengol a Amagoia Anda.
Premi Amic del Formatge de la Fira de Sant Ermengol a Amagoia Anda. | RÀDIOSEU

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell va obrir portes ahir a la tarda amb la 24a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, buc insígnia d’aquest esdeveniment econòmic, que engloba productes alimentaris i no alimentaris, i és un dels referents firals de Catalunya. Fins demà, urgellencs i visitants podran tastar i comprar formatges artesans de 48 formatgeries vingudes de tots els punts del Pirineu. Ja és obert també el recinte firal del pavelló poliesportiu, amb l’Espai Km 0-Gustum, la Fira d’Empreses, Entitats i Associacions i la Mostra Ramadera, ubicada just a l’entrada d’ambdós recintes firals.

 

Jornada tècnica

Abans que la Fira de Sant Ermengol obrís al públic, es va celebrar a l’aula de tast la jornada tècnica adreçada als professionals el sector, la presentació de la qual va anar a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. En aquesta sessió formativa, entre d’altres temes, es va exposar el Projecte Innolact, amb el títol Mejora de la competitividad del sector lácteo tradicional transfronterizo, a càrrec de Naia Andonegui, responsable del Área de Tecnología de Alimentos de LEARTIKER.


Premi Amic del Formatge

També en aquest primer dia de Fira va tenir lloc el lliurament del premi Amic del Formatge que atorga l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. La guardonada en aquesta edició va ser Amagoia Anda Zarzoso, cofundadora d’Ardai, pel seu servei de distribució de tot tipus de formatges artesans arreu d’Europa. Val a dir que aquest guardó s’atorga a una persona que, en la seva actuació contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.

El primer dia de fira també va comptar amb la presentació dels llibres La volta a Catalunya en 50 formatges artesans, a càrrec de Toni Chueca, i de Les cabretes del Serrat Gros, a càrrec de Pepita Clop i Carolina Botella, va informar Ràdio Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT