PUBLICITAT

Ordino

Crida per trobar un ús i salvar del deteriorament l’hotel Casamanya

Lluís Babi demana poder debatre el rol que ha de tenir el quart

Per Meritxell Prat

Vista exterior de l’antic hotel Casamanya d’Ordino.
Vista exterior de l’antic hotel Casamanya d’Ordino. | El Periòdic

La manca d’un futur clar per a l’antic hotel Casamanya, que fa anys que està tancat i es deteriora a l’espera de si finalment es concreta algun projecte que li permeti tornar a lluir, ha fet que l’exconseller i membre del quart d’Ordino, Lluís Babi, hagi engegat una iniciativa per mirar de capgirar la situació. Babi ha fet una crida pública als ciutadans de la parròquia perquè es posin en contacte amb ell per mirar de «salvar» l’immoble i alhora, demanar que es faci una reunió de poble per poder debatre quin ha de ser el rol del Quart «en ple segle XXI». 


«Si l’hotel Casamanya cau (amb les seves façanes protegides per la normativa del granit) serà culpa de tots, Consell General, Govern, comú d’Ordino, Quart d’Ordino… però també dels ciutadans del poble d’Ordino, que haurem amagat el cap sota l’ala», adverteix en el seu escrit. En aquest sentit, va explicar a EL PERIÒDIC que ell va mostrar-se favorable al conveni que va signar el comú amb el quart de cessió de béns, inclòs l’antic hotel, «perquè es fes alguna cosa». De moment, però, no s’ha mogut fitxa des de cap institució i per això ha decidit fer un pas endavant i demanar el suport ciutadà. Creu que en definitiva és només una qüestió de voluntat política.

Propostes 

Babi, a més, recorda que en dues ocasions el Quart no ha pogut arribar a un acord amb la corporació local per donar un ús al Casamanya. Ell no fa cap proposta concreta, diu que està obert a tot. «Totes les idees poden ser bones. No sé si l’Institut Gaudí, per exemple, voldria tornar a optar a instal·lar-se aquí o si l’hotel es podria reconvertir en pisos per donar solució a la manca d’habitatges per als temporers», apunta. Igualment lamenta que «els de sempre» hagin «paralitzat» cada intent d’alguns membres de la junta del Quart de trobar solucions i que finalment, aquests darrers, hagin estat, fins i tot, «maltractats».


Pel que fa al paper del Quart, considera que «hauria de fer un pas al costat» per no «morir esclafats», sinó amb un homenatge de la resta d’institucions pels serveis prestats.
Per últim, l’impulsor de la iniciativa deixa clar que si no rep prou suports «em donaré de baixa del Quart i deixarem que els de sempre facin el que creguin més convenient i com no pot ser d’altra manera respectaré les seves decisions, ja que entre tots les haurem ratificat, encara que sigui per omissió». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT