PUBLICITAT

Àrreu

El poble deshabitat d’Àrreu tindrà accés per carretera

Els propietaris de les cases volien una pista per poder rehabilitar-les

Per El Periòdic

Les cases del poble d’Àrreu.
Les cases del poble d’Àrreu. | ACN

L’accés rodat al poble deshabitat d’Àrreu, al Pallars Sobirà, serà una realitat en poques setmanes. Dilluns passat van començar les obres de construcció d’una pista que ha de permetre arribar-hi amb cotxe. Es tracta d’una vella reivindicació dels propietaris de les cases per poder rehabilitar els edificis i conservar el poble.


Laura Arraut, alcaldessa d’Alt Àneu, va explicar que aquesta pista ha de complir la voluntat dels veïns i que s’hi destinarà una inversió de poc més de 80.000 euros. L’alcaldessa va reconèixer que arriben amb «una mica de retard», després que els darrers anys, tot i no tenir accés rodat, s’hi han registrat múltiples actes vandàlics a l’interior de les cases.

Propietaris  

Una de les propietàries és Alícia Giralt, que va néixer a Àrreu i amb 15 anys el va abandonar amb la seva família per les dificultats de viure en un nucli sense carretera. Giralt va explicar a l’ACN que el detonant va ser la salut del seu pare, a qui en una ocasió, el van haver de baixar fins a la carretera C-147 assegut en una cadira, per un caminet per on cal caminar 20 minuts. L’únic que volen els veïns del poble és arribar-hi amb un vehicle per poder pujar material i rehabilitar les cases, per així evitar que acabin esdevenint una muntanya de runa. Tot i que no hi viu ningú, sempre hi ha hagut gent empadronada; de fet, actualment encara hi ha empadronades 4 persones.


Durant anys els veïns o els seus familiars han vist amb impotència com les cases s’anaven deteriorant i no podien fer res a causa de la dificultat d’accedir-hi. En el cas d’Alícia Giralt, va explicar que el primer que faran és pujar material d’obra per poder consolidar el llosat i evitar que s’acabi ensorrant amb alguna nevada forta. Arraut va voler subratllar que la construcció de la carretera està totalment al marge de projectes d’especulació urbanística, recordant que el poble és sòl rústic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT