PUBLICITAT

Andorra la Vella

Incidents sense explicació

La fiscalia retira el delicte de lesions doloses en el judici per una baralla

Per Lara Ribas

La façana principal de la Seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella.
La façana principal de la Seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. | Alex Lara

De l’ambient distès i festiu propi d’una nit amb amics a la discoteca a la fredor i la formalitat d’una sala judicial. Els dos implicats en una baralla que va tenir lloc l’octubre del 2014 a la discoteca Festa d’Andorra la Vella ahir van haver-se de veure una altra vegada les cares, però davant d’un tribunal. «Manteníem una relació de cordialitat, per això vaig anar-lo a saludar de forma afectuosa», va declarar el perjudicat. «Vaig sentir-me molt violentat per aquella rebuda i vaig empentar-lo per allunyar-lo de mi», havia justificat uns minuts abans l’acusat. 

Aquestes eren les percepcions que van exposar processat i víctima durant la vista oral celebrada ahir a Corts. El primer sostenia que havien mantingut una discussió amb empentes i cops fins que van separar-los, però que en cap cas va escanyar ni amenaçar de mort el seu company. L’altre, en canvi, assegurava que l’hauria agafat per la nuca i que l’hauria arrossegat fins a l’entrada del local. Cap dels testimonis que van passar a declarar per la sala, però, va avalar cap de les dues versions. Per això la Fiscalia va retirar la Contravenció Penal de lesions doloses i va mantenir únicament l’acusació pel delicte d’amenaces no condicionals. 

Tal com van declarar els guàrdies de seguretat i els companys de l’acusat que eren presents aquella nit, un cop van separar-los van intercanviar-se insults i amenaces. «La discussió era del tot simètrica entre tots dos», va aclarir una de les testimonis. El ministeri públic va demanar tres mesos d’arrest nocturn condicional i l’acusació va afegir-hi una indemnització de 3.000 euros per les lesions de la baralla que encara pateix el seu client.

Imprudència

També ahir va jutjar-se al tribunal de primera instància un atropellament ocorregut a la Massana l’agost del 2015. L’acusat va assegurar que no va veure la víctima fins que va sentir un cop i va mirar pel retrovisor interior del cotxe, de manera que la seva defensa va sostenir que l’accident havia estat fruit d’una imprudència de la vianant. 

La fiscalia, en canvi, va reconstruir els fets en sentit contrari i va demanar vuit mesos de suspensió del carnet de conduir i una multa de 5.000 euros per a l’acusat en considerar que no havia pres precaucions a l’hora de creuar el pas de vianants. L’acusació particular va avalar aquesta mateixa versió a més de reclamar fins a 22.000 euros com a compensació pels danys ocasionats a la seva clienta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT