PUBLICITAT

Andorra la Vella

La modificació del reglament del Consell General, a tocar

«Hi ha discrepàncies en 13 dels 138 articles del document», diu el síndic

El síndic general, Vicenç Mateu, a la Casa de la Val.
El síndic general, Vicenç Mateu, a la Casa de la Val. | Maricel Blanch

El síndic general, Vicenç Mateu, es va mostrar ahir convençut que la modificació del reglament del Consell General per actualitzar-lo, tirarà endavant abans que acabi la legislatura. «Hi ha molts aspectes pactats. De fet, dels 138 articles que té el reglament en queden 13 on encara hi ha discrepàncies», va anunciar el demòcrata, que es va mostrar «optimista» perquè s’ha reunit amb totes les forces polítiques i la nova normativa està generant consens, va detallar.

Mateu va posar l’accent en la importància de l’actualització del document que regula el funcionament de l’hemicicle, que va definir d’«important», i va donar pinzellades dels canvis previstos: facilitaran la feina als consellers, eliminaran algunes arbitrarietats i atribucions que té actualment el síndic i impulsaran una actualització de les normes de transparència, i també aclariran altres conceptes dels treballs en comissió. «La idea és tenir unes normes del joc assumibles i raonables per a tots els partits polítics, no només per DA», va manifestar el síndic.

Tempos ‘in extremis’ 

La modificació del reglament no té marge de maniobra. Quan el síndic acabi les reunions amb totes les formacions polítiques, la proposta s’entrarà a tràmit parlamentari. Amb o sense esmenes, «la voluntat» és aprovar els nous acords «possiblement» en l’última sessió abans que es dissolgui la cambra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT