PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern amplia la dotació del pla Renova amb 50.000 euros

Els diners es destinaran a la instal·lació de panells fotovoltaics

Per Victoria Gómez Pérez

El ministre portaveu, Jordi Cinca.
El ministre portaveu, Jordi Cinca. | SFGA / JAVILADOT

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a petició de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ampliar amb 50.000 euros la distribució pressupostària del programa Renova, destinat als ajuts a les instal·lacions fotovoltaiques, passant així dels 150.000 euros inicials als 200.000 euros actuals. El ministre Portaveu, Jordi Cinca, va dir que la voluntat és satisfer la gran quantitat de sol·licituds rebudes fins ara, i que ja han superat la dotació prevista. A més, l’administració també avalarà els ciutadans que vulguin instal·lar aquests panells en les seves propietats. L’ajut actual, va explicar el ministre, és una subvenció directa de fins al 40% del cos de la instal·lació i amb un màxim de 20.000 euros, de manera que amb aquest augment s’espera que al llarg de l’any s’arribin a instal·lar panells que puguin generar 740 KW cada hora, el que representaria un increment del 110% en relació al 2017. «Aquesta és una bona proposta per incentivar el canvi cap a formes de producció més netes», va opinar Cinca. 

El programa Renova és l’eina principal de foment de l’eficiència energètica i de l’aprofitament de fonts renovables, tot i que el ministre va reconèixer que de moment es tracta d’un sistema de producció amb molt poca implantació al país.

D’altra banda, també es va fer públic que Carles Miquel va ser anomenat com a director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, en resposta al que preveu la llei d’impuls a la transició energètica, aprovada fa poc al Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT