PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’Executiu no té «molt més a dir» respecte Banco Madrid

Cinca diu que, si cal, el 8 de novembre es repetirà el que es va dir el 2015

Per Victoria Gómez Pérez

Una oficina de Banco Madrid a Barcelona.
Una oficina de Banco Madrid a Barcelona. | EL PERIÒDIC

Malgrat les reiterades demandes del grup liberal que sol·liciten que s’aclareixi la possible filtració irregular de dades de clients de Banco Madrid, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, va considerar que el Govern no té «molt més a dir». «Ja es va donar resposta a aquesta qüestió en una sessió de control l’any 2015», i a ella s’hi va remetre ahir, tot i assegurar que, si cal, es tornarà a repetir en la pròxima sessió del 8 de novembre. Així i tot, Cinca va avançar que «tornarem a explicar el que ja hem explicat», i «no serà res de l’altre món».

Aprofitant la qüestió, el ministre va voler recordar les obligacions de les diferents institucions del país i va assegurar que Andorra és «un estat de dret amb separació de poders», de manera que és el poder judicial qui ha de fixar que totes les actuacions s’emmarquin dins la llei. «No tinc cap dubte que la justícia ho ha fet tot en base a aquest ordenament i als convenis internacionals», va dir, desvinculant així qualsevol responsabilitat per part de l’Executiu, i assegurant estar tranquil i convençut que «tot es va fer correctament». 

El també ministre de Finances, va anar més enllà i va demanar als liberals que, en «ares de la transparència i la claredat» els faci arribar tota la informació de la qual disposin i en la qual es basen unes suposades declaracions contradictòries del cap de Govern fetes el 2015. «Si L’A té alguna documentació que els hi sembla que aixeca qualsevol dubte sobre el que en el seu moment es va explicar, la podrem analitzar», va dir, sense voler fer més valoracions. Amb tot, va pronosticar que aquesta mena de debats agafaran rellevància a mesura que s’apropin les eleccions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT