Torna el MoraBanc (103-95)

Els del Principat trenquen el Ratiopharm Ulm en el segon quart i fan un gran pas per passar de fase

Per Miquel López-Egea

David Jelínek recupera una pilota al Poliesportiu d’Andorra contra el Ratiopharm Ulm, ahir. | Maricel Blanch

El MoraBanc va trencar ahir la seva mala ratxa i es va imposar per 103 a 95 al Rathiopharm Ulm amb un segon quart de llegenda, immaculat. Aquesta victòria, a més de suposar un cop moral molt fort, és també un pas enorme a l’EuroCup perquè els alemanys són un rival directe a la competició.

El MoraBanc no va començar mostrant la seva millor versió en el primer quart, però Andrew Albicy va aconseguir posar ordre i amb deu punts anotats va ser un director d’orquestra magnífic que va impedir que l’equip s’enfonsés. En aquest primer quart, es van cometre alguns errors però després, al segon, es van solucionar i tot i el fort ritme del Ratiopharm, que va ser físic i intents i amb un gran poder en l’u contra u, el MoraBanc va saber aguantar.

Va ser en aquest moment quan va arribar la llegenda, el cop que va marcar el moment més important del partit: Miki Vitali tornava a anotar de tres i començava la festa. De lluny, la pilota entrava a cistella a la perfecció i s’encenia la moral tricolor. A partir d’aquí, tot va ser començar a créixer: De menys a més, amb encert, i aconseguint un avantatge molt important. Les pilotes ja no es perdien i l’espectacle tornava a un Poliesportiu cridaner. Menys errors i més repertori. Excepcional. Màgic. A més de molta sintonia. El missatge d’Ibon Navarro havia fet efecte. Al final del segon quart, el resultat era de 49 a 40, amb un quart en el qual es va guanyar 29 a 15 i amb molt encert.

Malgrat aquest resultat òptim, en un partit d’aquesta mena tot pot canviar en qüestió de minuts i, de fet, els del Principat van guanyar el tercer quart per un punt i van perdre el quart, de dos.
A la mitja part, els dos equips van sortir amb tot. Els alemanys es van refer però el MoraBanc va saber aguantar l’avantatge, sobretot amb un Dylan Ennis que va tornar a estar molt inspirat i que anotava triple rere triple, un rere l’altre. Però als d’Ibon Navarro encara els faltava arreglar alguna cosa al darrere i els visitants aprofitaven qualsevol petit error per anotar, també des dels tres punts, que no perdonaven. Volien retallar diferències. Però havien d’apostar pel joc exterior perquè per l’interior el MoraBanc es mostrava molt sòlid.

Després, en acabar el tercer quart, va arribar un altre moment per recordar: Ennis s’apuntava un altre triple excepcional per visualitzar una vegada i una altra. Era un no parar: Feia embogir la graderia.

D’aquesta manera, l’avantatge de deu punts es va mantenir també fins al quart quart i va ser just en aquest temps quan els visitants van aconseguir, de manera momentània, reduir diferències fins als sis punts. Però Andrew Albicy és molt Albicy, no estava d’acord amb aquest fet i contestava de manera rotunda amb un triple per admirar. Llavors, els errors definitius de l’Ulm van arribar, conscients de la derrota imminent que se’ls venia a sobre. I, clar, Navarro volia més, volia esvair tots els dubtes, sobretot quan els visitants recuperaven sensacions. Un fet que David Jelínek tampoc volia permetre i que responia amb una altra tirada de tres punts. Al final, l’equip va mostrar una connexió espectacular i els rivals no van tenir més remei que maquillar el resultat. Així, al final del partit, va ser el tècnic visitant Thorsten Lelbenath que va reconèixer el bon joc dels tricolor i va explicar que una derrota els allunya dels seus objectius. «El MoraBanc ha trobat la manera de consolidar-se, aquesta és una derrota important», afirmava.