PUBLICITAT

Ordino

Mortés exculpa el comú de l’estat de l’hotel Casamanya

Assegura que la corporació té voluntat d'ajudar a trobar un ús per a l'immoble

Per Meritxell Prat

Gemma Riba i Josep Àngel Mortés.
Gemma Riba i Josep Àngel Mortés. | ANA

El cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va assegurar que comparteix «al 90% per no dir totalment» el contingut de la carta que ha fet Lluís Babi per fer una crida ciutadana i mirar de salvar l’hotel Casamanya del seu deteriorament. Amb tot, també va ser molt crític amb els anteriors responsables del quart, propietaris de l’immoble. «El quart té una sèrie d’elements, com el Casamanya, on sens dubte no es fa el que s’hi hauria de fer».


De fet, Mortés, va retreure el fet que mentre l’hotel estava llogat i el quart en treia un rendiment econòmic, mai es demanés res al comú, però que, en canvi, quan la situació va canviar, «sembla que és el Comú d’Ordino qui ha de pagar». El mandatari va voler posar les coses al seu lloc i va deixar clar que la corporació té voluntat d’ajudar, «però no som culpables de res».


Així, va recordar que el conveni de cessió de béns que es va signar amb el quart inclou el Casamanya i la voluntat és «trobar un ús per a l’edifici» perquè «preocupa tots els ciutadans de la parròquia». Les opcions serien que el comú li donés un ús públic, o que s’ho quedés un privat. Amb tot, va xifrar en un mínim de tres milions els diners que es necessitarien per rehabilitar-lo, fet que complica trobar inversor. Hi ha hagut gent interessada, però fins ara no s’ha concretat res.


Les conselleres de la minoria també donen suport a la iniciativa per salvar el Casamanya i tots comparteixen la proposta de debatre sobre el rol del quart perquè tingui un paper secundari. 

El cònsol destaca el «privilegi» d’Arcalís en formar part de Grandvalira i de Vallnord

El cònsol ordinenc va tornar a defensar la vigència de la marca Vallnord, si bé va insistir que el fet que Arcalís pugui sumar-se a l’oferta de Grandvalira és «un primer pas» per avançar cap al forfet únic de país que assegura que fa temps que es reclama des de diferents sectors. És més, va remarcar que a hores d’ara «a Arcalís estem en una situació privilegiada. Mai ningú s’hauria pogut imaginar que Ordino Arcalís formés part de Nevasa i de Vallnord al mateix temps». Amb tot, no va poder donar una data sobre l’arribada del forfet únic. 

Les conselleres de la minoria, Sandra Tudó i Eva Choy, tampoc van voler donar per morta la marca Vallnord i van destacar que el fet d’integrar-se a Grandvalira «és una porta cap al futur més oberta». Igualment també van defensar el forfet únic.

Els consellers de les dues minories del comú d’Encamp van celebrar l’acord que permet salvar la marca Grandvalira. Tant Jordi Troguet i Maribel Lafoz com Joan Sans i Pere Marsenyach consideren que és una bona notícia perquè Saetde segueix invertint al país i a més, els clients guanyen la possibilitat d’esquiar a Arcalís.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT