PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra presenta la política de transició energètica a la conferència de l'OSCE

Rossell destaca la necessitat de col·laborar a nivell internacional per desenvolupar aquestes polítiques

Per El Periòdic

Rossell, durant la seva intervenció a la conferència de l'OSCE.
Rossell, durant la seva intervenció a la conferència de l'OSCE. | Govern d\'Andorra.

El director general del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha explicat la política del Govern pel que fa a la transició energètica, en el context de l’acció climàtica, i ha exposat els diferents compromisos internacionals d’Andorra al respecte: el Conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, l’Acord de París, i l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, Marc Rossell ha recordat que Andorra ha presentat en el marc de les Nacions Unides, l’informe voluntari sobre la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Rossell i el director de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, participen  a la Conferència mediterrània de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) de l’energia pel creixement econòmic i la cooperació al mediterrani, que se celebra a Màlaga. El director del ministeri ha destacat la necessitat de col·laborar a nivell internacional per poder desenvolupar aquestes polítiques, com els acords que Andorra ha signat amb Espanya i França, països amb els quals es creen projectes compatits públics i privats, considerant que l’energia no és només un vector de creixement sinó també de seguretat i d’estabilitat.

Marc Rossell també ha posat de relleu l’aprovació, el mes passat per unanimitat del Consell General, de la Llei d’impuls a la transició energètica i del canvi climàtic, un text que juntament amb el Pla sectorial d’infraestructures energètiques, defineix a nivell local, el nou model energètic més sostenible, que garanteix la protecció de l’usuari, la creació de noves oportunitats, i la reducció de la vulnerabilitat energètica del Principat amb l’exterior. En el marc d’aquesta trobada de l’OSCE la delegació del Principat ha mantingut contactes amb representants d’altres delegacions, com és el cas del secretari d’Estat espanyol d’energia, José Domínguez Abascal.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT