PUBLICITAT

Andorra la Vella

Premi d’arts plàstiques per a un pres de la Comella

L’intern obté el segon guardó al certamen Marraco celebrat a Lleida

Per El Periòdic

La monitora artística de la Comella, Eva Morales, amb l’obra premiada.
La monitora artística de la Comella, Eva Morales, amb l’obra premiada. | Govern d\'Andorra

Un dels interns del Centre Penitenciari de la Comella ha guanyat el segon guardó del 31è Premi Marraco d’arts plàstiques organitzat pels Centres Penitenciaris de Catalunya i el Cercle de Belles Arts a Lleida. Segons va informar el Govern mitjançant les xarxes socials, el jurat del premi format per artistes locals, juntament amb l’Associació d’Arts de Ponent va concedir el segon premi de pintura, dotat amb 150 euros i un diploma acreditatiu a l’obra Mar de plástico realitzada per un intern del Centre penitenciari d’Andorra. 


L’acte de lliurament dels premis va celebrar-se ahir, a la Sala Municipal d’exposicions Sant Joan de Lleida, amb la participació de la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella. La monitora artística del Centre Penitenciari d’Andorra, Eva Morales, va recollir el premi en representació de l’intern del Principat.

Participació 

Des del Govern es va informar que la presó andorrana participa en aquest premi des de fa una dècada amb els treballs realitzats als tallers artístics que organitza com a activitat mitjançant la qual es treballen els valors, els hàbits i la creativitat dels interns, i s’afavoreix també en el procés d’integració social dels interns. A aquests tallers artístics hi assisteixen, amb regularitat, unes 20 persones privades de llibertat, que un any més, han participat amb les seves obres d’art al Premi Marraco.


Des de la Generalitat de Catalunya es va informar que aquest any la mostra ha destacat per l’alta participació amb 158 creacions d’interns de Brians1, Brians2, Dones de Barcelona (Wad-Ras), Lledoners, Mas d’Enric, Puig de les Basses i Quatre Camins, a banda del Centre penitenciari amfitrió i del Centre penitenciari d’Andorra. L’exposició amb la selecció de les millors obres es pot visitar fins a l’11 de novembre a la Sala Municipal d’exposicions Sant Joan de Lleida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT