PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caminada de valents

1.300 persones desafien el mal temps per participar en un acte popular contra el càncer

Per El Periòdic

Moments previs a l'inici de la 5a edició de la Caminada contra el càncer d'aquest diumenge.
Moments previs a l'inici de la 5a edició de la Caminada contra el càncer d'aquest diumenge. | ANA / M. P.

Tot i el temporal que està patint el Principat aquest cap de setmana, l’Associació andorrana contra el càncer (Assandca), amb la col·laboració de Pyrénées Andorra i la Fundació Jacqueline Pradère, ha celebrat aquest diumenge la 5a edició de la Caminada contra el càncer en la que han participant al voltant de 1.280 persones, que es corresponen amb el nombre de samarretes que l’associació ha venut, tal i com ha assegurat el seu president, Josep Saravia, que ha agraït la participació i ha manifestat que «el sentiment que tenim nosaltres és que la gent està al nostre costat animant-nos en la lluita contra el càncer». La recaptació d’aquest any ha estat d’uns 6.500 euros, una xifra inferior a la del 2017 en la que es va ingressar un total de 7.663 euros.

Aquests ingressos, tal i com ha assegurat Saravia, aniran destinats al mateix projecte que l’associació porta duent a terme des de fa uns anys, el transport sanitari per a què els pacients puguin assistir a sessions de radioteràpia fora del Principat a l’espera que aquest servei s’ofereixi a Andorra. En aquest sentit, el president ha recordat l’acord que té l’associació amb Autocars Nadal, «d’un cost important», i que seguiran mantenint per dedicar-lo exclusivament «al tema del transport sanitari», informa l'ANA

Pel que fa al recorregut, els participants han seguit el mateix itinerari que en edicions anteriors, fent una distància d’uns 3,7 quilòmetres aproximadament. La sortida  de la caminada ha tingut lloc a les 11 hores des de l’aparcament del Trillà, situat al costat del museu World Champions 99, i s’ha dirigit cap a la baixada de Govern seguint la vorera del riu fins arribar a l’establiment Mobles la Fàbrica (on hi ha hagut un punt de reunió) i ha seguit fins arribar a l’avinguda Meritxell per, posteriorment, arribar al carrer de la Unió. Tot i les obres que s’estan duent a terme a l’avinguda Carlemany, la caminada ha continuat pel darrere de l’illa Carlemany fins agafar el vial que dóna al Prat Gran. Una vegada han arribat a aquest punt, els participants s’han desplaçat fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i, després de rodejar-lo, han iniciat el camí de tornada fins arribar altra vegada al punt de sortida.

Tot i que la participació no ha assolit la xifra de 1.500 persones que s’havia fixat, Saravia ha catalogat d’’èxit’ la jornada i ha assegurat que tot i el temps d’aquest diumenge «no ens podem queixar». Fins la línia de sortida s’han apropat diferents autoritats com el ministre d’Afers Exteriors, Justícia i Interior, Xavier Espot i el ministre de Salut, Carles Álvarez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT