PUBLICITAT

Andorra la Vella

La capital constata l’èxit d’ús de l’ampolla per ruixar miccions

Astrié admet «sorpresa positiva» per la resposta ciutadana

Per Meritxell Prat

Una dona ruixa l’orina del seu gos.
Una dona ruixa l’orina del seu gos. | MARICEL BLANCH

La nova ordinació reguladora de la convivència ciutadana, medi ambient i higiene d’Andorra la Vella, que estableix que els propietaris de gossos han de portar una ampolla amb aigua quan els passegen i ruixar les miccions, ha estat acollida amb èxit entre els ciutadans i des de la corporació es constata que són moltíssimes les persones que compleixen. Així ho va confirmar el conseller de Medi Ambient de la parròquia, David Astrié. «Es constata molta més gent que passeja el gos amb ampolla i que, a més, la fa servir», va apuntar. Des del seu punt de vista aquesta acció ha comportat «un salt endavant pel mobiliari urbà i per la qualitat de l’entorn en general. I la gent ho agraeix». Tal com va remarcar, «les olors i la brutícia que produeixen els orins dels gossos, ho patíem tots».


Astrié va admetre que la situació ha generat «sorpresa en positiu», ja que malgrat que es va anunciar que fins al 2019 no se sancionaria, «la gent ja ho està utilitzant». El conseller exposa que «al principi la gent ho veia com una imposició, però a poc a poc anirà calant i d’aquí a uns anys podrem pensar que és la cosa més normal del món».

Pedagogia 

David Astrié va recordar que la voluntat és «fer molta pedagogia fins a final d’any» perquè serà a principis del 2019 quan la corporació començarà a sancionar. I és que segons va explicar s’ha previst dur a terme diverses campanyes per controlar que els propietaris dels gossos compleixen amb les seves obligacions. «Seran campanyes de 15 dies o tres setmanes i les sancions, si n’hi ha d’haver, seran llavors, aplicant el que estipula l’ordinació».


Malgrat tot, va deixar clar que si algun propietari no compleix amb l’obligació de ruixar les miccions o de recollir els excrements i un agent de circulació l’atrapa in fraganti, «serà una cosa tan flagrant que segur que hi haurà sanció».
David Astrié, però, va voler destacar la resposta positiva i el compliment de l’ordinació de la majoria de propietaris, insistint en la satisfacció per part del comú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT