PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els sindicats recullen més de 2.000 firmes de suport a les ILPs

Els impulsors afirmen que la gent està «enfadada»

Per Meritxell Prat

Els representants sindicals el dia que es van presentar les ILPs.
Els representants sindicals el dia que es van presentar les ILPs. | MARICEL BLANCH

Els sindicats de l’administració pública han recollit prop de 2.300 firmes de suport a les dues iniciatives legislatives populars (ILPs) que impulsen durant els tres dies de la Fira. Segons van explicar fonts del col·lectiu, han constat que «la gent està enfadada» i «volen canvis».

La Plataforma Sindical ha disposat d’un estand a la carpa de la fira d’entitats durant tot el cap de setmana per poder recollir les signatures que han de permetre presentar a Sindicatura les dues ILPs, una per fer una llei de responsabilitat política i l’altra per canviar el sistema electoral de manera que sigui molt més complicat obtenir majories absolutes. 

Resposta  

Les fonts consultades van mostrar «satisfacció» pel volum de suports recollits, així com per la resposta dels ciutadans. De fet, ja des del primer dia el ritme de recollida de firmes va ser important i la jornada de dissabte es va tancar amb 1.500 suports per a cada proposta. En el moment de presentar les ILPs els representants dels treballadors del sector públic van anunciar que es posaven el repte d’assolir 5.000 signatures per mirar de pressionar tant com fos possible l’Executiu a l’hora d’acceptar a tràmit els textos, però el cert és que amb unes 3.000 ja en tindrien suficients. Per tot plegat mantindran la recollida fins a assolir el mínim necessari per poder entrar els textos. Com ja han fet fins ara, els punts habilitats seran davant de la CASS, a l’edifici administratiu del Govern i en zones cèntriques del país amb una important afluència de gent. Cal dir que els impulsors de la iniciativa han recollit, també, moltes firmes de residents, si bé totes aquestes no computen en el balanç final. I les xifres que van donar ahir, van explicar, corresponen només als suports rebuts per part d’andorrans.


A l’estand, tots aquells que van voler, van poder signar pels dos textos en què han treballat els sindicats des de fa mesos i que van més enllà de l’àmbit de la Funció Pública. I les mateixes fonts van assegurar que han pogut constatar que els ciutadans estan «molt enfadats» amb com van les coses en l’àmbit polític, i al seu entendre, això demostra que hi ha moltes persones decebudes amb el Govern actual.


D’aquesta manera els sindicats van voler reivindicar que la seva tasca va molt més enllà de defensar els interessos dels funcionaris i que també treballen per als treballadors del sector privat així com per a tota la ciutadania. Una vegada més es van mostrar molt crítics amb les polítiques aplicades en la majoria d’àmbits. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT