PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Fira d’Andorra la Vella assoleix un nou èxit com a «festa del país»

Quasi 70.000 visistants se sumen a la cita, en la que els forfets d’esquí són el gran reclam

Visitants passegen pel recinte de la Fira.
Visitants passegen pel recinte de la Fira. | Tony Lara

La 40è edició ho valia i ni el fred polar del cap de setmana va entelar la cita per excel·lència del país: la Fira d’Andorra la Vella va congregar a quasi 70.000 persones amb bons resultats pels sectors que hi van participar. D’una banda, i un any més, els forfets de temporada de les estacions d’esquí andorranes van ser el gran reclam i els estands dels dominis van aglutinar cues diàries. D’altra banda, el sector automobilístic espera materialitzar un increment de les vendes abans d’acabar l’any. «La ciutadania ha respost a la gran festa del país», va manifestar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol.

Les baixes temperatures van condicionar l’afluència de visitants, que en la seva majoria va ser nacionals i residents. A diferència d’altres edicions, el divendres va ser un dels dies més concorreguts. El temporal, a més, va castigar el mercat artesanal instal·lat entre el passeig del riu i la plaça de la Rotonda, que va patir un descens del públic. «A la gent li costa sortir de casa quan fa mal temps, però tothom té la Fira apuntada a l’agenda», va argumentar Marsol, que va avançar que la pròxima edició seguirà en la mateixa línia que la d’aquest any. 

Recinte multifuncional 

La Fira se seguirà celebrant, durant els pròxims anys, a l’espai del Parc Central de la capital. Preguntada per la situació del recinte multifuncional que tindrà Andorra la Vella per albergar els grans espectacles i esdeveniments, Marsol va avançar que «caldrà esperar una mica». «El necessitem i serà objecte de debat ben aviat», va anunciar. La magnitud de la Fira, que aquest any ha reunit prop de 200 expositors en 12.000 metres quadrats, però, dificulta trobar un espai de característiques semblants. La demòcrata va aprofitar el ressò de la cita per demostrar que «l’afectació de les activitats al Parc Central cada vegada és menor», en referència al fet de garantir l’ús de l’aparcament pel pont del Pilar i pel de Tots Sants. En aquest sentit, el dijous al matí tornarà a estar operatiu. 

Vallnord, optimista 

«Som optimistes», va afirmar el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, sobre els resultats obtinguts. La venda de forfets de temporada supera en un 25,9% les xifres assolides en el mateix període del 2017. A l’altre costat de la balança es va situar Ski Andorra, que va notar un «lleuger descens» de les vendes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT