PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra acollirà la darrera etapa del Mundial de Trial ‘indoor’

La prestigiosa competició torna al Principat després de més de 15 anys i se celebrarà al Poliesportiu

Per Miquel López-Egea

El pilot Adam Raga competint al Mundial de Trial ‘indoor’ celebrat al Palau de Gel l’any 2002.
El pilot Adam Raga competint al Mundial de Trial ‘indoor’ celebrat al Palau de Gel l’any 2002. | EL PERIÒDIC

Andorra acollirà el pròxim 27 d’abril de 2019 la darrera prova del Mundial de Trial indoor i, per tant, la competició torna al Principat després de més de 15 anys. En aquest aspecte, el Campionat del Món de X-Trial 2019 començarà a Budapest (Hongria) el 20 de gener i finalitzarà al Poliesportiu d’Andorra. Aquest any, la competició s’expandeix per primera vegada més enllà d’Europa en visitar Costa Rica el 6 d’abril. A més, el circuit aposta per cinc noves destinacions a més de la capital andorrana: San José, Moscou, Marsella, Granada i Bilbao. Així, la Federació Motociclista d’Andorra, que ha gestionat poder ser seu de l’esdeveniment, comptarà amb la presència dels millors pilots del món del trial, encapçalats pel resident Toni Bou. Així mateix, la informació es va saber quan encara no es coneix si Andorra tornarà a rebre una etapa del Mundial outdoor. Aquesta informació se sabrà durant la gala que la Federació Motociclista Internacional celebra, de nou, al Principat, el pròxim 2 de desembre.

Satisfacció per part de la FMA

Natàlia Gallego, presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra, va celebrar ahir la decisió: «Estem molt contents perquè l’hem recuperat després de l’última edició que va ser el 2003 al Palau de Gel». En aquest sentit, va indicar que aquest any «té un format diferent» perquè l’agafa un promotor diferent, 2Play. Per tant, «se li ha donat un nou format i hi ha més proves, més show i un espectacle de llum i de música».

Una decisió treballada

Segons va donar a conèixer Gallego, fa temps que s’està treballant per acollir la prova: «Vaig estar present a les proves de Tolosa i de Barcelona i vaig veure que es podia fer a Andorra, de manera que vaig parlar amb 2Play, amb Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports, amb Francesc Camp, ministre de Turisme i amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i es va arribar a un acord». Per tant, tant el Comú d’Andorra la Vella com el Ministeri de Turisme, a través d’Andorra Turisme en seran els patrocinadors i, a més, el Ministeri d’Esports cedirà el Pavelló el Govern per a l’esdeveniment. «Això li va quadrar al promotor i ara tindrem la darrera prova on es proclamarà el campió del món», sentenciava.
Pel que fa als detalls de la competició, que per ara poc se sap, «serà indoor, i per tant, amb pocs pilots», però «es podrà captar molt de públic espanyol i francès, que es desplacen per veure aquests espectacles». Així mateix, cal destacar que la competició es durà a terme el 27 d’abril, en temporada baixada. 
«Pel país és un al·licient perquè el públic pot venir a passar el camp de setmana a Andorra i fer altres coses, és un esdeveniment de país no només per la Federació Motociclista», aclaria.

El trial seguirà a Sant Julià

El trial outdoor seguirà a Sant Julià de Lòria. Així ho va afirmar Gallego: «Si no es fa Mundial, es farà una prova igual, però estem a l’espera dels calendaris definitius». 

El Poliesportiu, ideal per ‘indoor’

El Poliesportiu és un lloc magnífic per acollir la prova perquè, en paraules de la presidenta de la FMA, «totes es fan en pavellons d’aquesta mena i el promotor vol una estructura en aquesta línia». En aquest context, va reconèixer que la Gala de la Federació Internacional de Motociclisme que se celebra el diumenge 2 de desembre «serà molt més complicada d’organitzar perquè és molt difícil d’adaptar». En aquesta línia, es necessita «convertir-lo en una sala d’entrega de premis» i «hem de muntar una cuina i s’ha de validar tot l’aspecte de seguretat». «És un gran repte logístic, però és un bon lloc», subratllava. Així, per l’indoor només es necessitaran tres o quatre dies de muntatge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT