PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llobera acaba la primera etapa sense problemes

La pilot andorrana completa amb èxit una jornada de difícil navegació

Per Anna Ribas

Llobera abans de començar la primera etapa cronometrada, ahir.
Llobera abans de començar la primera etapa cronometrada, ahir. | Lara Crespo

Margot Llobera va disputar ahir la primera etapa cronometrada del Raid 1000 Dunas. La pilot andorrana es va enfrontar a una navegació molt complicada que constava de tres bucles i dos especials. Llobera va poder completar amb èxit una jornada que va ser molt dura pel clima.

Pedro Puertas, cap de relacions externes del Ral·li 1000 Dunas, va explicar que «els pilots s’han trobat amb una climatologia adversa perquè fa molt fred, estan entre zero i dos graus negatius, i això fa que hagi estat una etapa dura». Ja que el dia va començar plovisquejant, tota la navegació fora de pista es va desenvolupar sobre fang. A més, durant el seu traçat, Llobera es va trobar amb zones de neu, d’altres amb herbes altes de difícil pilotatge i va acabar l’etapa sobre dunes de sorra, en una zona més salvatge.

Enguany se celebra la primera edició d’aquest raid que té un recorregut de 2.000 quilòmetres dividits en sis etapes. La competició té un format similar al Dakar perquè els pilots s’han de preparar per la ruta, fer les reparacions mecàniques i muntar i desmuntar els campaments sense ajuda. 

Pel que fa a la classificació, no se sabran els resultats fins que la prova no s’hagi acabat. En aquesta línia, Puertas explica que pretenen «acabar amb la idea que la competició és només el resultat perquè el que compta és l’aventura». D’aquesta manera, «cada participant lluita contra ell mateix i no amb els contrincants. Això fa que s’ajudin entre ells perquè no són conscients de l’scratch».

Des de l’equip de Llobera van apuntar que van tenir molt bones sensacions durant el primer dia de la competició africana. Demà es disputarà la segona etapa on els participants hauran d’intentar recórrer amb èxit més de 550 km.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT