PUBLICITAT

Aranda i Montaner, a la Transcumbres 2018

Els ciclistes de l’equip Quality representaran Andorra a la cursa argentina

Per Anna Ribas

Ramon Aranda en una edició anterior de la Titan Desert.
Ramon Aranda en una edició anterior de la Titan Desert. | Quality Team

Ramon Aranda i Joan Montaner participaran amb el Quality Team a la pròxima edició de la Transcumbres que es disputarà entre els dies 5 i 10 de novembre en terres argentines. La carrera recorre 600 quilòmetres per la província de Còrdoba, al centre d’Argentina, i acumula 13.000 metres de desnivell positiu per pistes i corriols. 

Ramon Aranda, mite de la Titan Desert, considerava que «és una prova molt dura perquè allà és primavera» i estaran «subjectes a les inclemències del temps». Només fa un mes i mig que els ciclistes del Quality Team van decidir presentar-se a la prova però Aranda creu que s’ho han «preparat bé». «Creiem que anirem preparats físicament i mentalment per fer-ho bé», afegia. 

En aquesta ocasió, els ciclistes competiran en la categoria Màster 50, on aprofitaran la seva experiència en curses maratonianes i de vàries etapes. Aranda acumula 13 edicions de la Titan Desert i una Titan Tròpic. Per la seva banda, Montaner ha fet cinc Titan Desert, una Titan Tròpic i una Transandes.

Serà la primera vegada que Aranda viatgi a Argentina per competir i afirmava que enfronta el repte amb «il·lusió i ganes». A més, és una prova que serveix als dos ciclistes per preparar la Titan Desert. «Ara mateix estem a l’equador, fa sis mesos que hem fet la Titan Desert i sis mesos perquè la tornem a fer», comentava.

Aranda constata que, a diferència de la Titan Desert, la Transcumbres és una prova on hi ha un clima molt diferent «no és desert sinó muntanya i creiem que serà semblant a Andorra pel que hem pogut veure als vídeos i a les fotos». Però, el ciclista creu que això els beneficia perquè han «pogut entrenar amb alçada».

Pel que fa als objectius, Aranda indicava que volen «passar-ho bé, acabar etapes el més amunt possible dins de la classificació, però no ens volem obsessionar ni amb podis ni en ser els deu o 50 millors perquè no sabem què ens podem trobar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT