PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un policia presenta una demanda per quedar-se un gos del cos

Fa prop de dos anys que està de baixa i té l'animal en custòdia

Per El Periòdic

Un agent amb un gos policial.
Un agent amb un gos policial. | C.G.

Un agent de policia que fa dos anys que està de baixa ha presentat una demanda davant la secció administrativa de la Justícia contra el director del cos, Jordi Moreno. La demanda l'ha interposada per replicar una resolució contrària als interessos d'aquest agent i a favor del cos. Concretament, la policia li demana que retorni un gos que forma part de la plantilla i que està custodiant l'agent. Però el policia s'hi nega.

Segons han explicat fonts policials, aquest agent, format en matèria canina, té un gos assignat. Però com que està de baixa, el gos no pot treballar pel que va ser adquirit ni tampoc pot ser format. Per aquest motiu, i arran de la defunció recentment d'un gos policial, el cos li ha demanat a l'agent que torni el seu animal. Per poder-lo formar adequadament i substituir el gos traspassat, exposen.

Però l'agent "considera que el gos és seu", han explicat les fonts, i es nega a retornar-lo. I per aquest motiu ha acudit a la justícia. A la demanda també defensa que no se li tregui la 'Prima secció canina' que se li va suprimir el maig d'aquest any (d'uns 400 euros aproximadament). Un complement salarial que precisament es dona als policies que tenen un gos assignat i el cuiden a les seves llars.

Tot plegat, exposen les fonts, apunta a que aquest agent de baixa el que vol és no perdre la retribució extra. I per aquest motiu es nega a retornar el gos.

Amb tot, des de la policia han volgut treure ferro a aquesta demanda i han exposat que és "un acte com un altre" que no perjudica en cap cas el desenvolupament habitual del cos especial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT