PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tercera edició del torneig de cub de Rubik d'Andorra

L'esdeveniment comptarà amb deu categories i diferents nivells de dificultat

Per El Periòdic

Diferents mans fent un cub de Rubik.
Diferents mans fent un cub de Rubik. | Arxiu ANA

Andorra Telecom i Pyrénées han organitzat la tercera edició del torneig de cub de Rubik d'Andorra que se celebrarà el proper 24 de novembre i que es troba inclòs en el calendari internacional de la World Cube Association (WCA). L'esdeveniment comptarà amb deu categories en què els concursants s'enfrontaran a diferents tipus de trencaclosques (com ara el Pyraminx, el Clock, l'Skewb o l'Square-1) i en diferents nivells (2x2 i 4x4). D'altra banda, s'han contemplat algunes variants com la resolució amb una mà, fer-ho amb menys moviments o resoldre el cub a cegues. Tot i això, la tradicional forma de resoldre el cub serà la categoria estrella.

Com en les edicions anteriors, la competició se celebrarà en una única jornada, on hi hauran proves classificatòries al matí i enfrontaments finals a la tarda. Aquesta tercera edició mantindrà el premi al millor classificat nacional, una novetat que ja es va incloure el 2017.

Les inscripcions tenen un import de dos euros i es podran dur a terme a través del portal de la WCA o per la web de Pyrénées. El límit de participació és de 60 persones.

Andorra Telecom ha inscrit aquesta col·laboració dins el suport a activitats formatives en ciència i tecnologia i ha près com a referència esdeveniments de robòtica orientals per a joves com són la Micro First Lego League (MFLL) o la World Robotic Olympia (WRO). Pel que fa a Pyrénées, l'organització d'aquest torneig forma part del projecte de l'FNAC de dinamització amb activitats culturals i d'oci. Així doncs, totes dues empreses mantenen el compromís de dedicar la jornada a una de les joguines més venudes de tots els temps: el cub de Rubik.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT