PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pedaços temporals a la recerca de solucions de llarga durada

Els temporers comencen a arribar al Principat i recorren a associacions com les d’argentins i xilens per demanar-los consell sobre com trobar allotjament

Per Lara Ribas

Un cartell de lloguer penja de la façana d’un edifici.
Un cartell de lloguer penja de la façana d’un edifici. | MARICEL BLANCH

A poques setmanes de l’obertura de les pistes d’esquí, els temporers que venen a treballar-hi comencen a arribar al Principat, però amb cert gust agredolç. Tot i aterrar al país il·lusionats per l’experiència que els espera també ho fan una mica preocupats. El motiu? El problema de l’habitatge. «Aquest cap de setmana han passat uns quants temporers pel nostre estand de la Fira d’Andorra la Vella i ens han expressat aquesta preocupació», va explicar ahir a EL PERIÒDIC Eduardo Quiroz, el president de l’Associació Cultural Argentina La Querencia. 

Segons va relatar, la majoria arriben sense un lloc on passar la temporada i al principi es queden a casa d’algun conegut. «Evidentment, però, no s’hi poden estar molt de temps», Quiroz va posar de relleu tot lamentant que ells no disposen de recursos per implicar-s’hi i manifestant que només poden donar-los referències d’immobiliàries o d’altres indrets on poder fer recerca. 
Des de l’Associació de Xilens a Andorra, en canvi, intenten aconsellar en tot allò que poden els temporers que els traslladen les seves inquietuds. «Cada any ens arriben preguntes dels temporers sobre l’allotjament i les vehiculem a través de la nostra pàgina de Facebook», va apuntar la presidenta de l’entitat, Marianela Harrisson. D’aquesta manera, aconsegueixen que els mateixos seguidors de la pàgina interaccionin entre ells i s’aconsellin sobre com trobar casa o una pensió a bon preu. 


Situacions escandaloses

Tot i que el nerviosisme és cada vegada més gran per la proximitat de l’inici de la temporada, des de l’estiu molts temporers que sabien que vindrien a treballar als dominis esquiables d’Andorra van començar a preocupar-se per trobar allotjament. «Nosaltres ja hem rebut alguna pregunta, però jo crec que al novembre encara es notarà més i sabrem si el problema és més greu que en anys anteriors», va opinar Harrisson.

La portaveu dels xilens va recordar que l’any passat van produir-se situacions escandaloses, com casos de gent que pagava per dormir a terra. I un altre dels problemes és que molts propietaris demanen una entrada de tres o quatre mesos per a un lloguer. «Hem de tenir en compte que els temporers no venen aquí amb diners, sinó que precisament venen a fer-ne», va insistir Harrisson. Les mateixes estacions són conscients d’aquesta situació i estan movent fils per intentar redreçar-la en la mesura del possible. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT