PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot tanca la porta a assumir la figura del defensor del menor

El ministre de Justícia assegura que el Govern no pot interferir

El ministre de Justícia, Xavier Espot
El ministre de Justícia, Xavier Espot | Maricel Blanch

La figura del defensor del menor correspon al Ministeri Fiscal i el Govern no pot interferir-hi», va assegurar ahir el ministre de Justícia, Xavier Espot, quan va ser interpel·lat sobre les declaracions que divendres va fer la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq, que va manifestar que el departament fiscal no tenia els suficients recursos humans ni els mitjans necessaris per reunir-se amb tots els menors abans de ser jutjats, una de les noves responsabilitats que els nous projectes de llei sobre els drets dels infants i dels adolescents i la responsabilitat penal de les persones menors d’edat atorga a la figura específica per defensar-los. 

Espot va indicar que, tant amb la funció del Ministeri Fiscal com amb la del raonador del ciutadà, que juga un paper extrajudicial «molt important» i té competències «àmplies» en aquests casos, «els drets dels menors estan abastament garantits». D’aquesta manera, va tancar la porta a les demandes de Bellocq, que va sol·licitar la creació d’una nova figura per defensar-los i que els costos que comporti recaiguessin en l’Estat, «de la mateixa manera que funciona amb els sistemes de guàrdia i d’ofici», va opinar la degana. «La fiscalia té les facultats per decidir que un fiscal estigui format en menors», va afegir el ministre. 

La representant dels advocats va celebrar els canvis que introdueixen els dos nous projectes de llei, tot i que no els va considera suficients i va lamentar la lentitud del sistema penal. «Com a mínim és un intent de resposta per millorar els assumptes dels menors», va dir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT