PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS acomiada el cap d’urgències després de rebre l’alta mèdica

Gómez Jiménez va deixar de treballar oficialment la setmana passada

Per Lídia Raventós

Gómez Jiménez, a l'esquerra, en la presentació del sistema de triatge, el 2001.
Gómez Jiménez, a l'esquerra, en la presentació del sistema de triatge, el 2001. | El Periòdic

El cap d’urgències de l’hospital, el doctor Josep Gómez Jiménez, va ser acomiadat definitivament pel SAAS el dilluns de la setmana passada. L’organisme que gestiona l’hospital ja havia avisat prèviament de la intenció de rescindir el contracte amb el professional, però el fet que tingués una baixa laboral havia impedit fer-ho efectiu. Finalment, Gómez va ser donat d’alta per la CASS arran d’un control rutinari fet per la parapública que va determinar que no hi havia motiu per mantenir la baixa. Un cop va rebre l’alta, el SAAS el va acomiadar de forma automàtica, tal com ja havia anunciat al setembre.


El motiu de l’acomiadament rau en la presumpta apropiació del ja ex cap d’urgències del sistema de triatge que utilitza l’hospital (un sistema informàtic de classificació de pacients al servei d’urgències en funció de la seva gravetat), i que hauria registrat a Espanya al seu nom amb la voluntat de treure rendiment econòmic propi. La Batllia ho està investigant i a la causa judicial oberta se li sumarà la querella que la parapública també vol interposar. La decisió es basa en raons causals, de manera que l’acomiadament no anirà acompanyat d’una indemnització. 


De fet, Gómez ja fa temps que va ser apartat d’urgències per les queixes de diversos treballadors. El personal va enviar al gener una carta als mitjans i als responsables de la parapública exposant la situació que patien metges i infermers en aquest departament del centre hospitalari: manca de personal, jornades de fins a 200 hores mensuals i un «mal ambient laboral» provocat pel mateix Gómez, tal com explicava l’escrit dels treballadors sanitaris. L’encausament de Gómez en la investigació i la providència de la batlle que porta el cas, juntament amb les queixes de principis d’any dels metges del departament van ser part dels motius que van impulsar la imminent decisió d’acomiadar el cap d’urgències. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT