PUBLICITAT

Viella

Primer atac de l'ós Goiat després de la substitució del collar GPS

La informació que s'obté és necessària per determinar si se l'extreu del medi

Per El Periòdic

Ós Goiat, a la Val d'Aran
Ós Goiat, a la Val d'Aran | Conselh Generau Aran

Les càmeres de fototrampeig instal·lades pel Conselh Generau d’Aran han captat les primeres imatges de l’ós Goiat a la Val d’Aran després que el passat 16 d’octubre agents i tècnics del Conselh aranès, del Cos d’Agents Rurals i del Departament de Territori i Sostenibilitat, en un dispositiu especial, li substituïssin el collar de localització GPS.

D’altra banda, i coincidint en el temps, l’ós Goiat ha perpetrat el primer atac després del seu retorn a la Val d'Aran, amb el resultat d’una ovella morta. Cal recordar que va passar els mesos d’estiu a França, on va atacar 37 ovelles, un cavall i 5 arnes, segons van confirmar fonts del govern francès. L'incident a la Val d’Aran es va produir dimarts a la nit, a la zona de Margalida de Bossòst.

El collar de localització GPS permet mantenir la localització de l’exemplar alliberat al Pirineu dins del Programa PirosLife, i tenir coneixement dels seus moviments disposant d’una informació absolutament necessària per anar completant el protocol que permeti finalment la seva extracció del medi, si així es determina.

En aquest sentit, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha explicat que el protocol d’intervenció amb óssos al Pirineu, que empararia l’extracció de Goiat, ja està redactat i s’ha enviat al Govern central, al d’Aragó i Navarra. Es preveu que en les properes setmanes els óssos comencin el període d’hibernació, coincidint amb la baixada de temperatures.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT