PUBLICITAT

Andorra la Vella

La part baixa de Meritxell, tancada al trànsit de manera indefinida

El comú considera que per ara «no hi ha necessitat d’obrir»

Per Meritxell Prat

Turistes passegen per l’avinguda Meritxell aquest estiu.
Turistes passegen per l’avinguda Meritxell aquest estiu. | MARICEL BLANCH

L’avinguda Meritxell, concretament la seva part baixa, continuarà tancada al trànsit de manera indefinida. Malgrat que inicialment s’havia previst que a la zona hi poguessin tornar a circular els vehicles, des que es van acabar les obres de remodelació la corporació ha mantingut el tancament. Primer semblava que seria només durant els mesos d’estiu, però davant l’absència de problemes l’equip liderat per Conxita Marsol ha anat postposant la decisió. Al setembre, fins i tot, la cònsol major va explicar que es parlaria amb comerciants i veïns sobre la possibilitat que aquest tram de l’avinguda esdevingués definitivament per a vianants, ja que en aquell moment ja es considerava que els canvis aplicats en l’àmbit de la mobilitat durant les obres s’havien consolidat.


Fonts de la corporació van aclarir que el fet que no hi hagi data de reobertura, no vol dir, per ara, que el tancament sigui per sempre, però sí que s’admet que el tall «funciona bé i no es veu la necessitat d’obrir». És més, tampoc s’han rebut queixes o peticions dels veïns i comerciants perquè l’avinguda s’hagi de tornar a obrir al trànsit. Així, «mentre funcioni bé, i amb el trànsit per ara no hi ha problemes, no hi ha necessitat d’obrir». El tall, doncs, es podria mantenir més enllà de les festes de Nadal.

Autobusos  

D’altra banda, i en relació a la circulació d’autobusos a la part alta de l’avinguda, la corporació ha decidit autoritzar una mesura provisional mentre no es disposa de l’estudi de mobilitat de la vall central. Des del comú es va indicar que s’ha acordat amb l’Associació de Transport de Viatgers que entre el 26 de desembre i el 30 d’abril els autobusos de grans dimensions puguin circular per l’avinguda. La mesura permetria oferir servei en una zona molt concorreguda i amb molts hotels, en una àpoca de l’any de màxima afluència turística, coincidint amb la temporada d’hivern. Amb tot, la voluntat del comú de la capital continua sent que per aquesta zona hi passin els mínims autobusos grans, i cobrir el servei amb vehicles més petits.


El president de l’Associació de Transport de Viatgers, Gabriel Dallarès, no va voler fer valoracions sobre la decisió argumentant que des del comú encara no se’ls ha comunicat la decisió. Tot i així, va recordar que és una qüestió que s’ha tractat en diferents reunions durant aquest estiu i que justament el transport de turistes en èpoques de màxima afluència, era una de les «disfuncions» que s’havia insistit que calia resoldre. Dallerès va indicar que ara els autobusos més grans baixen pel carrer Doctor Vilanova, però confiava en arribar a un acord. 

La pista i el tobogan de gel, altre cop al Poblet de Nadal

El Comú d’Andorra la Vella tornarà a instal·lar una pista i un tobogan de gel sintètics en el marc del Poblet de Nadal. De fet, ahir, es va fer públic mitjançant el BOPA l’edicte d’adjudicació del subministrament, en règim de lloguer, el muntatge i el desmuntatge de les dues atraccions per un import de 35.600 euros. El contracte té una durada d’un mes, des de l’1 fins al 31 de desembre. Segons detalla l’edicte, la pista tindrà unes dimensions de 98 metres quadrats i el tobogan disposarà de tres carrils. Malgrat que l’any passat es va instal·lar el tobogan a la plaça del Poble, la corporació ha previst canviar la ubicació per una qüestió d’espai, però encara no ha decidit on. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT