PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El copríncep episcopal demana la creació de pisos socials

L'arquebisbe d’Urgell sol·licita als comuns que es preocupin més per l’estat actual dels lloguers del país

Per Victoria Gómez Pérez

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, conversa amb el cap de Govern, Toni Martí.
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, conversa amb el cap de Govern, Toni Martí. | Maricel Blanch

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va apel·lar ahir al repte social de l’habitatge durant la seva visita pastoral a Escaldes-Engordany i va demanar als comuns que es preocupin més per l’estat actual dels lloguers del país. Per a Vives, es tracta d’un dels problemes més greus que cal abordar i va considerar fonamental la col·laboració entre les diferents administracions públiques: «Jo sé que hi ha temes que són del Govern [...] però el comú també ha de tenir en compte el què no pensen les iniciatives privades», va dir referint-se a les «rendes més baixes, el jovent i els padrins». 

El copríncep va considerar de màxima urgència la creació de pisos socials perquè «tothom pugui trobar un lloc adequat» on viure. En aquest sentit, la cònsol major Trini Marín, va assegurar que el comú no és aliè a la situació que viu la majoria de la població i va afirmar que tant Escaldes com la resta de corporacions «hem de ser participatius». A més, va recordar que el cadastre escaldenc ja està acabat i aviat «es plasmarà sobre el paper» per saber quants pisos buits hi ha realment a la parròquia. 

Vives també va demanar mesures socials, especialment centrades en les persones grans que viuen soles, proposta a la qual  Marín va respondre que Escaldes-Engordany va ser pionera en el servei d’atenció a domicili. «Això no vol dir que ja haguem fet prou i ens quedem amb els braços penjant, al contrari», va dir la cònsol, tot assegurant que se seguirà treballant en ajudes, però «estant al costat del Govern», de qui aquesta matèria és competència directa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT