PUBLICITAT

Pressupost de 120.000 euros per ‘vestir’ l’Espai Columba

Concurs internacional urgent per als equipaments audiovisuals del nou museu

Per Meritxell Prat

L’Espai Columba en construcció, el setembre passat.
L’Espai Columba en construcció, el setembre passat. | Maricel Blanch

El Ministeri de Cultura ha convocat un concurs internacional urgent per al subministrament, instal·lació i realització dels equipaments audiovisuals i interactius per a l’Espai Columba que acollirà els frescos originals de l’església de Santa Coloma, segons va publicar ahir el BOPA. El pressupost total que ha previst el Govern és de 120.000 euros. 

Projecte museístic


Els detalls proporcionats pel plec de bases del concurs ajuden a fer-se una idea més aproximada de com serà l’interior de l’Espai Columba. En primer lloc, el ministeri demana als concursants la producció de dos audiovisuals d’entre sis i deu minuts. Un estaria situat a la primera planta i s’identifica al plec de bases com a «videomural». L’altre, formaria part d’un mur tàctil interactiu a la planta baixa. 


Cap dels dos audiovisuals serà locutat sinó que la informació apareixerà impresa en pantalla en fins a quatre llengües, tot i que sí que és possible utilitzar música de fons i fins i tot en el videomural s’especifica que hauria de ser «música d’inspiració medieval».


El plec de bases també fixa amb precisió les característiques tècniques dels equipaments que han de permetre la reproducció d’aquests dos audiovisuals in situ. De fet, demana que es desglossi el preu de les produccions i el dels monitors. En qualsevol cas, el plec de bases recull que el pressupost total presentat no podrà ser de menys de 102.000 euros o de més de 132.000 euros. 

Finalització

Cultura demana als concursants que el projecte estigui finalitzat tres mesos després de la firma del contracte, que no es pot allargar més de 30 dies després de l’adjudicació. Per tant, i tenint en compte que les ofertes es poden presentar fins al 28 de novembre, tot sembla indicar que el projecte podria estar enllestit a finals del primer trimestre de 2019. 
Pel que fa al trasllat de les pintures, les tècniques de conservació del departament se centraran durant els pròxims mesos en l’operatiu i la instal·lació dels frescos originals al nou edifici, que només tancarà una de les parets quan les pintures ja hi siguin dins. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT