PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carabaña deixa el CAVA i marxa a l’Agrupa català

L’atleta diu adeu al club d’Andorra després de «tres anys molt bons»

Per Anna Ribas

Nahuel Carabaña al Campionat del Món de Curses de Muntanya a Canillo, aquest estiu.
Nahuel Carabaña al Campionat del Món de Curses de Muntanya a Canillo, aquest estiu. | FAA

Nahuel Carabaña ha decidit marxar del CAVA (Club Atlestisme Valls d’Andorra) per anar a Catalunya. L’atleta ha fitxat per l’Agrupa (Agrupació Atlètica de Catalunya) després de «tres anys molt bons que li han permès millorar molt esportivament parlant i que l’han ajudat a seguir en aquest esport», va assegurar. 

Carabaña va titular aquesta nova etapa «canvis pel futur» i va explicar que se’n va a Catalunya per «temes esportius». L’atleta va apuntar que ara toca «seguir entrenant perquè queda molt poc per la primera competició». Aquesta se celebrarà el dia 11 de novembre al cross d’Atapuerca, Burgos, i Carabaña vestirà una equipació nova. Segons el fondista, la prova serà «dura» però va afirmar que la gaudirà «amb plaer i servirà per veure com estic de forma».

Són moltes les victòries que el jove atleta de 18 anys ha assolit. Va aconseguir la mínima europea sub18 i la del món júnior. També va quedar divuitè al Campionat d’Europa Juvenil. Pel que fa a les medalles, n’acumula tres de bronze en campionats de Catalunya: en els 2.000 metres obstacles i en els 1.500 i els 3.000 metres de pista coberta.

A més, Carabaña va aconseguir la medalla de plata en els Jocs dels Petits Estats de San Marino en els 3.000 metres obstacles i va ser quart a la Copa d’Europa. També és el vint-i-setè de la Competició Món Júnior i va quedar novè d’Espanya en els 1.500 metres de pista coberta.

La llista és llarga i encara ho serà més. L’atleta seguirà apuntant victòries, ara, però, ho farà representant uns colors diferents. Carabaña és una altra de les joves promeses que decideix marxar d’Andorra, seguint la tendència per la situació geogràfica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT