PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Margot Llobera es troba amb les primeres dificultats

La pilot s'ha perdut durant el segon bucle

Per Anna Ribas

Margot Llobera pilotant al desert del Sàhara, ahir.
Margot Llobera pilotant al desert del Sàhara, ahir. | actiongraphers

La motorista andorrana Margot Llobera es va trobar amb les primeres dificultats durant la tercera etapa cronometrada del Raid 1000 Dunas. La jornada va començar molt bé, amb un bucle de 20 quilòmetres per dunes on la pilot es va saber moure correctament, però  el dia es va complicar perquè l’etapa d’ahir va transcórrer a Merzouga, al desert del Sàhara, i era de difícil navegació i amb un paisatge molt uniforme. 

De fet, Pedro Puertas, cap de relacions exteriors de la competició, va explicar que la prova era «molt difícil» i que l’havien batejada «13 pics» perquè els pilots havien de «coronar les 13 dunes més altes de la zona», algunes de més de 200 metres d’altitud i amb pendents superiors al 40%. Va ser precisament en el segon bucle quan Llobera havia d’assolir els pics, però es va perdre en el quilòmetre 40 i no va ser capaç de recuperar el traçat. Aquest va ser el motiu pel qual va decidir tornar al campament. «Crec que aconseguit pujar tres pics i fa molta por; però el pitjor no és la pujada sinó la baixada», apuntava l’andorrana.

Pel que fa al tercer bucle, constava de 130 km per dunes més petites i per algunes pistes. En aquest, la motorista només s’ha perdut uns 20 km.

Llobera va afirmar que havia estat «una etapa molt dura psicològicament» i que l’havia «frustrat bastant no poder acabar» el segon bucle, però va haver de «seguir cap endavant».

Des de l’equip de l’andorrana valoren que «ha estat un dia dur físicament, però les decisions en cada moment han estat les correctes» i afegeixen que «aquest tipus de navegació pura és importantíssima per afrontar amb èxit un futur Dakar». Conclouen que «l’aprenentatge ha resultat molt positiu». Aquesta ha sigut la primera etapa en què Llobera s’ha trobat amb problemes, ja que les sensacions de les dues anteriors són positives.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT