PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Champion’ als Estats Units

Viladot guanya el seu primer títol en territori americà i aspira al segon

Per Joan Josep Blasco

Viladot, amb el títol.
Viladot, amb el títol. | M.C.C.

Mesos enrere Aleix Viladot creuava l’Atlàntic per estudiar als Estats Units. Amb una beca, afrontava els estudis al Marshalltown Community College, que li permetia continuar amb la seva faceta de futbolista. I el seu paper està sent destacat a l’equip del centre educatiu, el Tigers, amb el que ha aixecat el seu primer títol i demà té l’oportunitat de sumar el segon. 

L’internacional sub-21 s’està trobant amb una vivència més que positiva a Iowa. «Estic molt content de l’experiència», assegura Viladot, que ha aixecat juntament amb els seus companys el títol de campió de la Regió XI. La lliga regular la van finalitzar com a primers. A les semifinals dels play-off es van imposar a l’Iowa Western (2-0) i a la final a l’Iowa Lakes (1-0), amb un gol d’or a la pròrroga. Aquesta és la primera vegada que l’equip guanya el campionat jugant com a local i «aquí tothom està molt content per haver-ho aconseguit». Per davant tenen més reptes. Demà juguen la final del Great Leakes District Championship, també com a locals, contra el Morton College de Chicago. El guanyador disputarà a Florida del 12 al 17 de novembre els campionat amb els vencedors de tots estats del país. El Tigers és el segon del rànquing dels Estats Units amb un balanç de 19 victòries i només una derrota.

Viladot està tenint un paper destcat jugant sempre els 90 minuts de cada matx, havent-se perdut únicament els que coincidien amb la sub-21. Els resultats estan arribant a base de treball i perquè «a l’equip tenim una cosa molt bona que és que som com una família. Tothom té els seus problemes i hi ha gent que ha de treballar per ser a la Universitat, però ningú falla als entrenaments i els partits. Anem tots a una i ens ajudem». Qui pensi que el nivell d’exigència és limitat, s’equivoca. Dos jugadors van ser expulsats de l’equip per no complir les normes. Un internacional de Puerto Rico per anar amb la selecció sub-20 sense permís. L’altre és un japonès que en primera instància va ser apartat de l’equip dues setmanes per dir que no jugaria com li manava l’entrenador. A la final va ser substituït i va tenir la idea de penjar a Instagram que guanyaria el rival, que li va comportar l’expulsió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT