PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Surt del descens

L’FC Andorra guanya a Vilanova i la Geltrú en un matx que domina, el primer partit que tenia pendent

Per Joan Josep Blasco

L’onze titular del conjunt andorrà al camp del CF Vilanova.
L’onze titular del conjunt andorrà al camp del CF Vilanova. | CF Vilanova

En el primer partit que recupera l’FC Andorra a causa dels compromisos de la selecció, va fer els deures i es va imposar al camp del CF Vilanova, en un partit seriós que va saber dominar i aprofitar-se de les errades del rival. Aquesta és tot just la segona victòria de la campanya, que li permet sortir de les posicions de descens.

Els tricolors es presentaven a la capital del Garraf amb baixes. Les de darrera hora de Reyes i Cristian. Tot i la falta d’aquest últim, el màxim golejador de l’equip, no va faltar encert de cara a porteria. Els andorrans van sortir sense dubtes, al contrari del rival. Ben aviat creaven perill a la porteria defensada per Nito. Al minut 2 el xut de Betriu el refusava a córner el porter i tot seguit el mateix jugador veia com era la defensa aquest cop qui li desviava la direcció de l’esfèrica després d’una errada de Lebrero. El conjunt català de mica en mica va poder treure’s aquesta pressió, tot i que ben poc li va durar, amb els visitants seguint buscant porteria contrària. Emili va tenir el gol amb un cop de cap que sortia per sobre el travesser. Qui no perdonaria al 19 era Cucu. Nito servia de porteria i en una recuperació a un toc d’Emili, amb badada defensiva inclosa, el davanter encarava al porter i el superava amb una rematada creuada.

L’FC Andorra era el clar dominador del partit, sense permetre que el Vilanova pensés i pogués crear a la zona ampla del terreny de joc. Al 25 arribava el segon. Betriu servia una falta directa que acabava al fons de la porteria, amb una acció on Nito podria haver fet més per aturar la pilota. Ampliar el marcador va permetre fer més gran fins i tot la diferència al camp, amb un Vilanova que no trobava solucions al plantejament que li presentava l’FC Andorra, que imposava el seu control. Els locals, però, van despertar als darrers minuts. Ignasi realitzava una passada enrere que Barragan aconseguia impactar, amb la defensa desfent el perill, i al 42 el xut d’Ignasi impactava al travesser en la sortida d’un córner.

A la represa el partit va estar controlat durant el primer quart d’hora, però tal i com es trobava el marcador els vilanovins van avançar línies, però sense crear excessiu perill, a pesar que la tendència canviava. Tot i així els andorrans van provar de sentenciar. Àlex Martínez ho va intentar, amb un defensa desviant la pilota a córner. A un quart d’hora per al final Aleix Vall reduïa distàncies. En una jugada enrevessada, amb fins a tres refusos andorrans a l’àrea, una centrada al segon pal arribava al jugador del Vilanova, que marcava. En el que quedava de temps els andorrans van saber gestionar el partit, sense posar-se nerviosos, controlant al rival per sumar la segona victòria de la temporada i sortir de la zona de descens, amb un partit encara pendent per davant.

Imbernon: «És una victòria importantíssima»

El fet de ser un partit ajornat la converteix en «una victòria importantíssima perquè només sumem nosaltres», assegurava l’entrenador. A Vilanova i la Geltrú destacava «la gran feina feta per tots» els jugadors, tractant en tot moment de «tenir la possessió de la pilota» per crear joc. És un triomf que dona crèdit al projecte: «Si tractem de transmetre el missatge de confiança amb la feina que fem, només són paraules que si no es transformen en fets no compten».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT